Georg Jensen Damask

Georg Jensen Damask är ett modernt design- och textilföretag med ett klassiskt skandinaviskt uttryck. Vi har distribution i 13 länder, webbförsäljning till hela världen och fyra danska Georg Jensen Damask-butiker – i Kolding, Århus, Odense och Hellerup.
Vi ställer alltid höga krav på både kvalitet och funktion i våra textilier och har därför ett nära samarbete med några få utvalda leverantörer. Våra textilier vävs främst i Europa och ett fåtal vävs i Indien. Vi jobbar med väverier som drivs av familjer, precis som vår egen verksamhet, för här upplever vi en närmare relation. Tillsammans har vi också stort fokus på den miljöhänsyn och de mänskliga rättigheter som är grundtanken bakom de globala målen i UN Global Compact.
Läs mer om vårt fokus på hållbarhet och miljö här.
_Alt_text

OM OSS

Design och samarbeten

Kollektionen utgår alltid från vårt eget dna och de skandinaviska designtraditionerna. Den innehåller i första hand textilier och tillbehör till hemmets fyra viktiga rum: vardagsrum, kök, badrum och sovrum. Med fokus på estetik och funktion skapar vi enkla och tidlösa mönster som också har en nutida relevans. Vårt interna designteam har genom tiden utvecklat ett nära samarbete med designer och vävare som var och en har tillfört något unikt till vår kollektion.

KUNGLIG HOVLEVERANTÖR
Vi har flera spännande projekt med det danska kungahuset bakom oss och är stolta över emblemet Kunglig Hovleverantör som vittnar om en långvarig och regelbunden handel med det danska kungahuset.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text

DONATIONER

World Childhood ‎Foundation

Hos Georg Jensen Damask har vi en grundläggande vision om att göra skillnad där vi kan. Med utgångspunkt i vår textilvärld har vi därför deltagit i flera viktiga donationsprojekt genom åren. Just nu ligger vårt fokus på två projekt:

WORLD CHILDHOOD FOUNDATION
H.M. drottning Silvia grundade World Childhood Foundation 1999 i samarbete med 14 familjestiftelser, privata investerare och företag, som alla delade samma vision att skydda barns rätt till en trygg och säker barndom. I dag är H.M. drottning Silvia hedersordförande i styrelsen och fortsätter sitt arbete i kampen för att förebygga övergrepp mot barn.
För att stödja World Childhood Foundation beslutade H.M. drottning Silvia att låta designen från hennes personliga påskduk produceras till förmån för stiftelsen. Duken vävs därför exklusivt till stöd för stiftelsens arbete för att förebygga övergrepp mot barn. För varje såld duk går 750 DKK oavkortat till World Childhood Foundations arbete.

_Alt_text

DONATIONER

Handloom Development program

Det fina hantverket är grunden för alla produkter i vår kollektion. Av samma skäl är det viktigt för oss att hjälpa till att stödja vävkonsten så att vi hjälper till att hålla hantverket levande. Sedan 2013 har vi därför samarbetat kring flera produkter med ett litet indiskt familjeväveri i Karur – nu senast de handvävda PUK-servetterna.
Vårt samarbete med väveriet har sitt ursprung i en gemensam passion för vävkonsten. Handvävning är en svår disciplin, och det är inte många som behärskar tekniken till fullo. Familjeväveriet erbjuder därför ett helt unikt hantverk som har sina rötter i en mycket gammal tradition.
Varje gång du köper de handvävda PUK-servetterna stödjer vi utbildningen av vävare på det lilla väveriet i Karur för att säkra framtiden för det värdefulla hantverket. Vi betalar även sjuk- och livförsäkring för vävarna.