Runda dukar

Dukar för det runda bordet

Runda matbord har blivit oerhört populära under de senaste åren – och det av en god anledning. De runda borden passar fint i både mindre och större rum och den mjuka, runda formen skapar en särskilt mysig stämning och utgör ett stilfullt alternativ till de fyrkantiga borden. Samtidigt inbjuder de runda borden till samtal som inkluderar hela bordet, vilket innebär att alla kan delta och ha ögonkontakt med varandra. Det gör det enkelt att hålla dialogen igång med alla, och det runda bordet blir därför en samlingsplats för vänner. Det runda bordets popularitet har skapat en stor efterfrågan på runda dukar och vi har därför lanserat flera av våra mest populära mönster i runda varianter.


Runda klassiker för alla smaker

Julduken, Påskduken, dukar från Snowflakes och den klassiska Arne Jacobsen-kollektionen ingår alla i utbudet av dukar för runda bord. De eleganta mönstren är några av de mest populära i kollektionen, så därför måste de självklart också finnas för runda bord.


Under hela vår långa historia har flera mönster stått ut och utmärkt sig som äkta klassiker i kollektionen. Tidlösa i både uttryck och hållbarhet och vissa har till och med förts vidare genom generationer. Påskduken och Julduken av Bodil Bødtker-Næss är bra exempel på just detta. Båda dukarna är fasta inslag när jul och påsk närmar sig och familjen åter samlas runt bordet.


Mönstret på de runda dukarna har anpassats så att dukarna passar perfekt till bordet. Dukarna har en diameter på 165 cm och med ett rekommenderat överhäng på 20–25 cm passar de därmed ett bord med en diameter på upp till 120 cm. På så sätt får du ett vackert fall hela vägen runt bordet.


En duk för alla tillfällen

Oavsett om anledningen är en middag med vänner, bröllop, födelsedag eller en vardagskväll som kräver lite extra börjar det vackert dukade bordet med en bordsduk. Och oavsett om du föredrar ett fyrkantigt eller runt bord är vi glada att kunna erbjuda stilfulla dukar som passar alla tillfällen och genast gör dukningen av ditt bord otroligt vacker. Vackra runda bordsdukar med enkel och tidlös design som är eleganta för alla tillfällen.


Komplettera med kollektionens servetter och bordstabletter i matchande färger för en elegant extra touch – eller välj servetter och bordstabletter i färger som kontrasterar mot den runda duken och skapa en personlig känsla på bordet.