• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
YPSILON sängkläder Navy Blazer
Håll musen över bilden för att zooma
YPSILON sängkläder Navy Blazer
YPSILON sängkläder Navy Blazer
YPSILON sängkläder Navy Blazer
YPSILON sängkläder Navy Blazer

YPSILON sängkläder Navy Blazer

SEK 1 560,00   I lager
Kvantitet
Exklusiva sängkläder i klassisk mörkblå färg och tidlös design av den ikoniska arkitekten Arne Jacobsen. Mönstret är baserat på en geometrisk lek med den grekiska bokstaven ypsilon och är med sitt både strama och organiska uttryck behagligt för öga och sinne.

I färgen Navy Blazer är de exklusiva sängkläderna ett tidlöst inslag i sovrummet. Den nobla mörkblå färgen är inte bara full av elegans. Färgen har också anknytning till nattens mörker så att sängkläderna får en lugnande verkan som tillsammans med den enastående kvaliteten utgör grunden för en god natts sömn. Ett lakan från Georg Jensen Damask i vacker tvåskaftsväv fulländar uttrycket.

Designen kommer från en av Arne Jacobsens skisser och har tagits fram av den världsberömde danske arkitektens barnbarn Tobias Jacobsen. I samarbete med Georg Jensen Damask förevigas det fulländade mönstret från 1950-talet på sängkläderna YPSILON som med lätthet och harmoni hyllar Arne Jacobsens designarv.

YPSILON-designen finns också för baby och junior.

Arne Jacobsen har dessutom lånat ut sitt namn till en kollektion med dukar, bordslöpare, bordstabletter och diskhanddukar som på samma sätt kommer utgår från den samling skisser han lämnade efter sig.


Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.