• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
YPSILON sängkläder Grey
Håll musen över bilden för att zooma
YPSILON sängkläder Grey
YPSILON sängkläder Grey
YPSILON sängkläder Grey
YPSILON sängkläder Grey
YPSILON sängkläder Grey
YPSILON sängkläder Grey

YPSILON sängkläder Grey

SEK 1 560,00   I lager
Kvantitet
Design Arne Jacobsen

Stilfulla sängkläder i tidlös design av den ikoniska arkitekt Arne Jacobsen. Mönstret tar utgångspunkt i en geometrisk lek med den grekiska bokstaven ypsilon och är med på sitt på samma gång stringenta och organiska uttryck behagligt för öga och själ.

Motivet härrör från en av Arne Jacobsens skisser som hittades i gömmorna av den världskände danske arkitektens barnbarn, Tobias Jacobsen. I samarbete med Georg Jensen Damask är det formfulländade mönstret från 1950-talet föreviga på sängkläderna YPSILON som med sin lätthet och harmoni hyllar Arne Jacobsens designarv.

I färgen Grey är sängkläderna YPSILON ett delikat tillägg till sovrummet och skriver in sig i den moderna nordiska estetiken med sin nedtonade färgskala. Ett lakan från Georg Jensen Damask i en solid canvasväv fulländar intrycket.

YPSILON-designen kan även fås till baby och junior.

Arne Jacobsen har även namngett en kollektion av dukar, bordlöpare och bordstabletter, som på samma sätt härrör från hans efterlämnade samling av skisser.Om sängkläder
  • Vävda av 100 % egyptisk, kammad bomull.

  • Tvätta i 60°C. Vita sängkläder tål tvätt i 95°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

  • Sängkläder tål att torktumlas men vi rekommenderar att de får hänga och lufttorka eftersom det ger slätare resultat och är bättre för miljön.

  • Första gångerna som sängkläderna tvättas kanske du upplever att de lockar sig men de blir slätare när de har använts och fibrerna har bearbetats.

  • Om du vill ha slätt och blankt utseende rekommenderar vi att du stryker tvätten.

Visa mer
Visa mindre
Se även
DAMAWASH
DAMAWASH SEK 170,00
Info/köp
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.