Vinduke

Marie von Ahm (born 1980) was born and raised in Denmark but now lives in Barcelona. From here, she runs her own consultancy where she advises some of the biggest brands of wines in Europe.
Dessutom har hon sedan 2007 varit den första dansken som har blivit en permanent medlem av det prestigefyllda Le Grand Jury Européen. Marie von Ahm har intresserat sig för vin sedan hon var 15 år gammal. Vin är hela hennes värld både privat och professionellt. När hon reser har hon alltid ett block i väskan, och både danska och utländska medier njuter av när hon skriver medryckande artiklar om sin passion för vin. Under åren har hon skrivit för både Gastro och Fine Magazine, men också som vinbloggare på Føtex.dk.

Marie är kvinnan bakom idén med vindukarna, och har varit ledstjärnan i uppkomsten, vilket krävde de bästa kartritarna innan vi kunde trycka på våra damastdukar. Allt som allt blev det 6 vindukar, som idag används av professionella för vinprovningar, presentationer på mässor och i deras gårds- och slottsbutiker. Självklart också på privata bord hos de som delar Maries passion för vin.