• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk

Vi syr efter mått

Om vår standardkollektion inte har de mått du behöver syr vi gärna på beställning. Sänglinne, dukar, bordstabletter och kuddar sys efter specialmått enligt dina önskemål. Alla specialbeställningar sys i vår systuga i Kolding.

Specialsydda produkter betalas i förskott och kan inte returneras. Kontakta oss på +46-840300159 eller på gjd@damask.dk, så beräknar vi ett pris för din förfrågan.Vanliga specialuppgifter i systugan:

Speciallängd på dukar
Har du ett bord i en längd som inte matchar någon duk i vår standardkollektion finns i stort sett alla våra designer på metervara, så att vi kan sy duken i exakt den längd du önskar. Du betalar bara för metervaran samt ett fast pris för sömmerskans tid.

Ökning av dukbredd
Behöver du en duk som är bredare än 165 cm kan vi öka bredden. Två damastlängder sammanfogas då med en diskret mittsöm. Du betalar bara för metervaran och ett fast pris för sömmerskans tid. Observera att vi alltid har minst en design med bredd ända upp till 210 cm som metervara i kollektionen.

Ovala dukar
Vi kan även sy dukar så att de passar perfekt till ditt ovala bord. Vi bredder över 165 cm har vi även möjlighet att bredda duken. Två damastlängder sammanfogas då med en diskret mittsöm. Du betalar bara för metervaran samt ett fast pris för sömmerskans tid.

Runda dukar
Vi kan även sy dukar så att de passar perfekt till ditt runda bord. Maxbredden i vår standardkollektion är 165 cm, men bredden kan ökas genom att sammanfoga två damastlängder med en diskret mittsöm. Du betalar bara för metervaran samt ett fast pris för sömmerskans tid.

Särskild längd/bredd på sängkläder
Har du en särskild längd eller bredd på ditt örngott eller påslakan står vi gärna till tjänst och syr sängkläder som passar. Du betalar bara för metervaran samt ett fast pris för sömmerskans tid.


Bordstabletter och servetter
Om du vill ha bordstabletter eller servetter i en design som inte finns i vår standardkollektion syr vi gärna upp det du önskar. Minimibeställning är 4 st. Du betalar bara för metervaran samt ett fast pris för sömmerskans tid.

Soffkuddar
Vi har även möjlighet att sy överdrag till dina soffkuddar i designer från både duk- och sängklädeskollektionen. På soffkuddar syr vi dessutom på ett Georg Jensen Damask-märke. Du betalar bara för metervaran samt ett fast pris för sömmerskans tid.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.