• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
TRIPP plaid Grey
Håll musen över bilden för att zooma
TRIPP plaid Grey
TRIPP plaid Grey
TRIPP plaid Grey

TRIPP plaid Grey

SEK 1 940,00
   I lager
Kvantitet
Design Bent Georg Jensen

Exklusiv tvåfärgad ullpläd i grå toner av finaste, mjukaste lambswool, som är speciellt känt för sin slitstyrka. Likaledes har TRIPP designen en livslängd utöver det vanliga. Den har länge prytt bäddseten med samma namn i vår kollektion, men flyttar nu även in i vardagsrummen med sin grafiska skönhet.

I den grå versionen träder det geometriska mönstret vackert fram på den exklusiva pläden, och färgkombinationen skapar samtidigt ett väldigt rent och tidlöst uttryck som sträcker sig över flera tidsåldrar och stilarter. Modern och klassisk på en och samma gång.

Designen skapades av vävaren och textilingenjören Bent Georg Jensen som under många år förutom att vara frontfigur för Georg Jensen Damask var en drivande kraft i designutvecklingen. Det geometriska mönstret är utformat som en trappa som upprepas och endast bryts av en vertikal linje, och TRIPP designen är med sin simpla elegans en klassiker i damastkollektionen. Nu också tillverkad i 100 % ren mjuk ull av utsökt kvalitet som Georg Jensen Damask är känt för.

Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.