Presentidéer

Utforska vårt breda utbud av vackra presentidéer som kommer att sprida glädje i många år framöver.

Presentidéer för speciella tillfällen


Behöver du den perfekta presenten till födelsedagsbarnet? Brudparet? Ungdomarna som ska flytta hemifrån? Eller bara till någon av årets många högtider och evenemang som kräver en särskild markering, till exempel mors dag och fars dag? Vi har gott om presentidéer för dig som gärna vill skämma bort andra med dansk design som håller år efter år.

En gåva från Georg Jensen Damask är essensen av vardagslyx som både kommer till glädje och nytta. Ett möte mellan estetik, funktionalitet och det yppersta vävhantverk som vi har förfinat sedan 1756, vilket gör varje damaskpresent till en lyxig upplevelse. Vi har sammanställt ett urval av presentidéer med några av våra mest populära designer, så att du kan ge bort ett paket som garanterat kommer att sprida glädje. Om du behöver en gåva till inflyttningsfesten eller till ungdomar som just ska flytta hemifrån för första gången, kan du till exempel fundera över ett kvalitetssäkrat flytta hemifrån-paket fyllt med några av de viktigaste textilierna till hemmet. Elegant design som varar länge är en lyx – särskilt när man flyttar hemifrån och ska etablera sig på ett helt nytt ställe för första gången. Om du däremot ska på barndop eller namngivningsfest blir säkert någon av de speciella presentidéerna till födelsen eller dopet väl mottagna. Ren njutning för familjens yngsta.

Gåvor som håller


Presentidéerna bjuder på ett varierat urval av vacker design till både honom och henne: till designälskaren som njuter av att duka bordet vackert eller till personen som älskar att planera dukningen av julbordet. Till den lilla nykomlingen som ska skämmas bort med exklusiv design eller studenten som ska firas med en personlig gåva. Oavsett tillfälle har vi en idé som kommer att sprida glädje och locka fram ett leende hos mottagaren. Presentidéer finns i olika prisklasser och du hittar design både till den exklusiva bröllopsgåvan eller till den omtänksamma värdinnegåvan.

Att hitta helt rätt present är inte alltid lätt – speciellt inte till honom eller henne som har allt. En gåva som kombinerar funktionalitet och klassisk design är dock sällan helt fel, och i vår kollektion hittar du design för alla. Oavsett om stilen är klassisk och elegant, eller om det ska till flera färger, har vi design som naturligt och vackert smälter in i inredningen.

Dansk design


Varje present är skapad med utgångspunkt i funktionalitet, estetik och hållbarhet – och varje design har sina rötter i vår historia, som går tillbaka ända till 1500-talet. Allt med ett klassiskt, elegant uttryck och ett nordisk-inspirerat färgurval – skapade för att vara vackra för sig själva, men lika fina tillsammans med andra färger. Bland presentidéerna hittar du designklassiker från internationellt erkända arkitekter, vävare och designers: Arne Jacobsen, Bodil Bødtker-Næss och Bent Georg Jensen är bara några av de designers som bidragit till kollektionen genom vår långa historia och har skapat klassiker som med sin tidlöshet har lyckats hålla sig aktuella genom årtionden. Idag är flera av dessa designer några av våra populäraste och mest efterfrågade – och vi förstår precis varför.

Exklusiv inslagning


Till nöjet att ge presenter hör inte bara förväntningens glädje, utan även paketet i sig. Vi erbjuder naturligtvis dina gåvor vackert inslagna i våra specialdesignade paket, som utstrålar lyx och elegans. På så sätt blir glädjen med att få en unik och exklusiv damaskprodukt en ännu större upplevelse. Tänk på att du också kan välja att få presenten levererad direkt till mottagaren. Allt du behöver göra är att skriva in vederbörandes adress när du anger leveransinformationen vid beställningen – så ser vi till att paketet skickas till den lyckliga mottagaren.