• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Susanne Nors

Susanne Nors

Susanne Nors (f. 1966) utbildad textildesigner från Designskolan i Kolding 2016. Hon är en vävare i traditionell bemärkelse och med stor kärlek för det goda och genomtänkta hantverket. Med en far som var möbelsnickare, omgiven av mahogny och rosenträ, ligger glädjen och kärleken till bra material och ett gediget hantverk naturligt i hennes DNA.

Susanne Nors är mycket upptagen av material, färger, ytor och texturer, samt hur hon därigenom kan påverka en stämning i rummet eller ge användaren goda upplevelser i vardagen. Susanne arbetar gärna i spänningsfältet mellan det välkända och det fascinerande – det man inte helt klarar av. För henne är det viktigt att slutprodukten har ett nyttigt funktionsvärde för god design handlar inte bara om estetik, utan om att göra produkten bättre än vad som redan finns.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.