• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
STILL LIFE damastduk White
Håll musen över bilden för att zooma
STILL LIFE damastduk White
STILL LIFE damastduk White
STILL LIFE damastduk White
STILL LIFE damastduk White

STILL LIFE damastduk White

SEK 1 640,00


   I lager
Kvantitet
En enkel och elegant vit damastduk med känsla för detaljer. Duken pryder bordet med en dekorativ, stram komponerad estetik för att ge plats för och hylla livet runt det väldukade bordet.

Med sin inneboende elegans och vackra design är den vita STILL LIFE duken ett tidlöst element i dukningen. En äkta klassiker för livets högtider och alla stunder däremellan. I vitt betonas dukens och själva designens karaktär som en stilren tablå som kan fyllas allt efter önskad stämning och stil. Från den enkla, minimalistiska dukningen till fransk bistro eller festlig födelsedag.

Bakom designen står Cecilie Manz som har gjort ett stort avtryck i dansk designtradition. Med STILL LIFE designen har hon med referens till målarkonstens stilleben skapat ett strikt geometriskt mönster med rum av horisontella och vertikala linjer som upprepar sig. Som en extraordinär detalj går dukens mönsterrapport över flera meter. Resultatet är en unik signatur och en duk som på samma gång är klassisk och modern. Tygservetter i vitt eller en vacker kontrastfärg fulländar uttrycket.

STILL LIFE designen finns även som bordslöpare och bordstabletter. Kollektionen bjuder dessutom på RAIN diskhanddukar designade av Cecilie Manz.Om damastdukar
  • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull.

  • Tvätta i 60°C. Vita damastdukar tål tvätt i 95°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt. Vi rekommenderar att duken får hänga och lufttorka eftersom det ger slät produkt och det är bättre för miljön.

  • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

  • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-30 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.

Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.