• 60 dagars bytesrätt
 • Fri retur
 • Skickar dagligen
 • 257 års stolta traditioner
 • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
STILL LIFE damastduk Grey Blue
Håll musen över bilden för att zooma
STILL LIFE damastduk Grey Blue
STILL LIFE damastduk Grey Blue
STILL LIFE damastduk Grey Blue
STILL LIFE damastduk Grey Blue

STILL LIFE damastduk Grey Blue

Förut SEK 1 640,00
SEK 1 312,00
Spara SEK 328,00


   I lager
Kvantitet
20%
En enkel och elegant damastduk med känsla för detaljer och vacker gråblå färgton. Duken pryder bordet med en dekorativ, stram komponerad estetik för att ge plats för och hylla livet runt det väldukade bordet.

Med sin eleganta gråblå färg för STILL LIFE duken tankarna till världsrummets och världshavens oändlighet. Färgen har en inneboende lätthet och skapar ett harmoniskt uttryck som tillsammans med designen gör duken till ett tidlöst element i dukningen, som kan utgöra grunden för så väl en diskret dukning som en mer lekfull dekoration med olika vilda gräs och trädgårdens blommor.

Bakom designen står Cecilie Manz som har gjort ett stort avtryck i dansk designtradition. Med STILL LIFE designen har hon med referens till målarkonstens stilleben skapat ett strikt geometriskt mönster med rum av horisontella och vertikala linjer som upprepar sig. Som en extraordinär detalj går dukens mönsterrapport över flera meter. Resultatet är en unik signatur och en duk som på samma gång är klassisk och modern. Tygservetter fulländar uttrycket.

STILL LIFE designen finns även som bordslöpare och bordstabletter. Kollektionen bjuder dessutom på RAIN diskhanddukar designade av Cecilie Manz.Om damastdukar
 • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull.

 • Tvätta i 60°C. Vita damastdukar tål tvätt i 95°C.

Goda råd
 • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt. Vi rekommenderar att duken får hänga och lufttorka eftersom det ger slät produkt och det är bättre för miljön.

 • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

 • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-30 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.

Visa mer
Visa mindre
Se även
STILL LIFE bordslöpare Grey Blue
STILL LIFE bordslöpare Grey Blue Förut SEK 600,00
SEK 480,00
Info/köp
STILL LIFE damastduk Dusty Lavender
STILL LIFE damastduk Dusty Lavender Förut SEK 1 640,00
SEK 1 312,00
Info/köp
STILL LIFE damastduk White
STILL LIFE damastduk White Förut SEK 1 640,00
SEK 1 312,00
Info/köp
Vi rekommenderar
KIMONO Slate
KIMONO Slate Förut SEK 1 090,00
SEK 817,50
Info/köp
KIMONO White
KIMONO White Förut SEK 1 090,00
SEK 817,50
Info/köp
ARNE JACOBSEN damastduk Dusty Blue
ARNE JACOBSEN damastduk Dusty Blue Förut SEK 1 100,00
SEK 880,00
Info/köp
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os