Nyheter

Hav, himmel, sand, lera och ljuset från den skira vårsolen. Spring Summer 2021-kollektionen är inspirerad av den vackra danska naturen och landskapet som omger oss.


Spring Summer 2021 har tydliga kopplingar till den danska naturen. Kollektionen är inspirerad av landskapet och naturens element: jorden, himlen och havet.

Färgerna Lera, Horisont och Archive understryker en berättelse om det danska landskapet och vår relation till det genom årtusendena – omvandlat till en samtida kollektion av enkla textilier för vardagslivet.

Kollektionen är en hyllning till de vävda klassikerna i vårt arkiv och det hantverk som vi har varit kända för i generationer. Det är vardagen som har varit inspirationen till textilierna. Förberedelsen av måltiden, samvaron runt bordet, det uppfriskande badet och den givande sömnen.
Färgerna Horisont, Lera och Archive för alla med sig naturens lugn till sovrummet och bidrar till en god och givande sömn. FACET kommer från vårt gamla designarkiv och tillhör våra mest kända damastvävda sängkläder. De har en slät yta och ett vackert invävt mönster. PERCALE är sängkläder i klassisk tuskaftsväv som är mjuka med ett naturligt skrynklig yta i en enkel design med en liten broderad Damask-logo som enda detalj. Båda textilierna får ett speciellt uttryck i var och en av de tre nya färgerna. Kollektionen Spring Summer 2021 innehåller även junior- och babysängkläder.
Vår LINEN-kimono i linne har blivit en av våra klassiker, och med den enkla skärningen och den mjuka kvaliteten är det inte svårt att förstå varför. Den här säsongen finns linnekimonon i White, som betonar den enkla designen, och i färgen Lera som med sina brända jordtoner ger kimonon en mer modern och varm look. Bland accessoarerna i Spring Summer-kollektionen finns också vår mjuka bomullspläd WAFFLE i den ljusbeiga nyansen Archive.