SS19 – DET HANDLAR OM DIG

Viktigaste trenden 2019 – du själv! Ditt mentala överskott, ditt välbefinnande och, inte minst, din sömn.
2019 är året vi drar oss undan, är offline och ser till att vi har totalt lugn. Och föga överraskande handlar 2019 års stora fokuspunkter inom inredning också om de rum som kan underlätta kraven på inre lugn och avkoppling. För vår kollektion innebär det att speciellt sovrummets och badrummets mjuka textiler är högaktuella och att skämma bort sig själv är det viktigaste.
Fransk landsbygd och lindrande lavendel
Färgmässigt bjuder SS19 bland annat på franskt. Inspirationen till färgvalen kan hittas i de vildvuxna franska blomsterängarna med sina mjuka nyanser av blått, vitt och lila. De är alla lugna färger som associerar till vatten, lindrande spakänslor och välbefinnande. Lavendel är mycket populärt för SS19 och är därför också genomgående i hela vår kollektion. Både som färg och växt förknippas lavendel med lugn och har dessutom en avkopplande effekt. Lavendel är välkänt från exempelvis oljor och naturmedicin som ska motverka stress, ängslan och sömnbesvär:

"De dammiga färgerna i lavendel och blått ger associationer till örter. Många känner till de små påsarna med lavendelblommor som läggs i skåp och gömmor för att fylla luften med väldoft. Med andra ord förknippar vi lavendel med lindring – och detsamma gäller för både växten och färgen", berättar Design och Concept Manager Benedikte Marcher Thomsen.

Av samma skäl passar lavendel speciellt bra till årets fokus på välbefinnande och avkoppling. Naturtendensen, som gjorde sig gällande under 2018, är dock fortfarande en viktig inspirationskälla för SS19. De naturligt gröna, blå och bruna färgerna kommer även i fortsättningen att finnas vi får kollektion – om än i mjukare varianter.
Lin och en hyllning till det som inte är perfekt
SS19 kommer kommer också att innehålla många linprodukter. Lins rustika uttryck och naturlighet stämmer väl med med säsongens fokus på att stressa ner och ha sitt eget välbefinnande för ögonen. Lin har en matt, lite grov yta som lämpar sig speciellt väl till den avkopplade atmosfären där textiler inte nödvändigtvis måste vara helt släta:

"Det är stort fokus på lugn och avkoppling i kollektionen och det gäller även uttrycket för textilerna. Det är okej om de verkar lite skrynkliga. Allt måste inte alltid vara nystruket och i räta linjer – det finns oerhörd skönhet i det som inte är perfekt", säger Benedikte Marcher Thomsen.
Klicka här för att djupdyka i SS19:s nya färger, inspirerande design och tidlösa klassiker.