• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
SQUARE Badhandduken
Håll musen över bilden för att zooma

SQUARE Badhandduken

SEK 450,00
   I lager
Kvantitet
Den lyxiga, kraftiga badhandduken av 100 % egyptisk bomullsfrotté av högsta kvalitet skapar en touch av lyx i badrummet. SQUARE utmärker sig med sin grafiska design och enastående torkförmåga som är helt essentiell för en känsla av välbefinnande och njutning i vardagen.

Designen skapades 1970 av vävaren och textilingenjören Bent Georg Jensen som under många år förutom att vara frontfigur för Georg Jensen Damask var en drivande kraft i designutvecklingen. Den enkla designen med den karakteristiska kanten är nu tillbaka i damaskkollektionen, som i all sin grafiska enkelhet utstrålar en tidlös elegans, som även harmonierar väl med den moderna livsstilen.  

Den härliga skiffergrå handduken är av damaskfrotté av mjukaste slag och blir bara bättre ju mer den används. Som en särskild detalj fås designhandduken också i en personlig utgåva med namn efter eget val.
Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.