• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Rikke Hagen

Rikke Hagen

Rikke Hagen (f. 1970) utbildad på Danmarks designskola 1998 med en efterföljande Master i design från KADK 2013. Under 1998-2008 ägde Rikke Hagen sitt eget glasblåseri där hon framställde glasprodukter i en begränsad upplaga. Efterfrågan på Rikke Hagens design växte emellertid snabbt och 2004 etablerade hon en egen designverksamhet under namnet copen hagen - nu HAGEN etc. Här utvecklar Rikke Hagen sina egna designer och arbetar med produktutveckling för bland andra Holmegaard och Normann Copenhagen. 2008 presenterade hon sin första produktlinje på den erkända mässan Maison & Objet i Paris.

Rikke Hagen trivs bäst i korsningen mellan hantverks och design. Hon menad att det är här idéer kommer till liv, när det sker i en konstruktiv dialog mellan designer och producent. Hon arbetar med stort fokus på designprocessen, från själva idén till konceptuppbyggnad och den slutliga produkten.

Rikke Hagen har tilldelats en lång rad prestigefyllda pris för sin karriär som designer.

Inga artiklar
Det fanns inga artiklar som matchar dina sökkriterier
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.