• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Puk Lippmann

Puk Lippmann

Puk Lippmann (f. 1945) är utbildad vävar hos Vibeke Klint 1970. Puk Lippmann väver både brukstextilier och allmogearbeten samt designar industritextilier.

Hon tar stor del i vidareutvecklingen av den danska vävtraditionen för att hålla fast den betydelse hantverket har för det blivande verket i rummet och i arkitekturen. Hon betraktar konsthantverk som en bunden och praktisk disciplin, ett hantverk likväl konst. Hennes arbeten är alltid betingade av textilens ändamål och växer fram från de olika materialen och tekniker hon väljer för just det ändamålet.

Under senare år har hon haft särskilt fokus på rummets arkitektur och arbetat med utgångspunkt i rummet och förstärkt dess uttryck med nya ytor, texturer och färger. Hennes stil präglas ofta av en stram och enkel geometri som tillsammans med en oöverträffad insikt i hantverkets tekniker och material säkrar hög kvalitet och tidlös design.

Puk Lippmann har mottagit en lång rad priser och legat genom åren och har ställt ut såväl i Danmark som utomlands.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.