Välj språk
PLAIN bordsduk Grey
Håll musen över bilden för att zooma
PLAIN bordsduk Grey
PLAIN bordsduk Grey

PLAIN bordsduk Grey

SEK 2 190,00


   I lager
Kvantitet
En klassisk satinvävd bordsduk i yppersta kvalitet. Materialet och den karakteristiska breda kanten gör duken rustik och raffinerad på samma gång och PLAIN fulländar dukningen både ute och inne eftersom den alltid passar in i omgivningen på ett vackert sätt.      

Bordsduken designades av vårt eget designteam med fokus på funktionalitet, kvalitet och skönhet. Egenskaper och värderingar som har följt Georg Jensen Damask i århundraden. Tidigare vävde vi allt i linne och duken är en hyllning till svunna tiders starka traditioner både genom val av material och den vackra broderade logotypen.

Som material är linne mjukt och tungt men mest av allt har det en lyxig känsla. En av fördelarna med PLAIN är att den alltid ser elegant ut, även om den inte är nystruken. Det gör det enkelt att variera och experimentera med intrycket av dukningen. Linneservetter i grått eller vitt fulländar helhetsintrycket.Om linnedukar:
  • Satinvävda av 100 % linne

  • Tvätta i 40°C – men max 60 grader

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

  • Vi rekommenderar att duken får hänga och lufttorka eftersom det ger slät produkt och det är bättre för miljön.

  • Linnefibrerna tvättas rena vid 40 grader så om de inte har fläckar finns det ingen anledning att tvätta i högre temperatur. Materialet tål upp till 60 grader, men det behövs alltså inte.

  • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-30 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.


Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os