Handdukar med namn

En ikonisk klassiker


De populära handdukarna designades av Bent Georg Jensen 1970 och hette då Tern. Ända sedan lanseringen har frottén försedd med namn betraktats som en riktig klassiker i kollektionen. Vi har därför utökat sortimentet med en rad handdukar med fasta budskap – som passar särskilt bra som present eller när man vill unna sig själv något fint. Alla budskap är invävda i våra stilfulla badhanddukar som finns i en elegant skiffergrå kombination i storleken 70x140 cm.

På 1970-talet prydde de ikoniska namnförsedda handdukarna badrum runtom i världen och lät alla i familjen få sin egen privata lilla egendom. Då var det namn som Henrik och Pernille som prydde den enkla, randiga handduken som vi gav namnet Tern. Senare återuppstod den populära designen när vi 2013 relanserade namnhandduken med anledning av Bernt Georg Jensens 90-årsdag. Då var tanken att den ikoniska designen bara skulle finnas i kollektionen under en period. Namnhandduken visade sig dock vara så populär att vi sedan dess har haft fyra produktioner om året. I dag råder det ingen tvekan om att namnhandduken har blivit en klassiker i vår kollektion. Just nu väver vi vår vackra handduk som finns i en skiffergrå färgkombination – ett tidlöst färgval som säkrar ett stilrent uttryck och som passar i alla badrum. Namnhanddukarnas eleganta design gör dem dessutom väldigt enkla att matcha med kollektionens övriga handdukar, gästhanddukar, badhanddukar, tvättlappar och badrumsmattor.

 

För livets många högtidliga tillfällen


Sedan lanseringen har namnhandduken blivit en designfavorit som många kommer ihåg och själv har haft. Efter hand har vi också upplevt att namnhandduken har blivit en väldigt populär presentidé. En kvalitetshandduk med ett valfritt namn, smeknamn etc. är en väldigt speciell present som kan bli ett minne för många år framöver. Av samma orsak utökade vi med tiden sortimentet med en rad handdukar där vi redan har vävt in några av de budskap vi upplever är mest populära. En handduk försedd med namn är en perfekt presentidé för särskilda tillfällen som mors och fars dag eller vid livets stora händelser som bröllop, examen, jämna eller vanliga födelsedagar. De unika handdukarna blir snabbt ett minne som mottagaren bär med sig och har glädje av i många år framöver. En unik gåva som sprider glädje och som dessutom har mycket god torkförmåga.

 

Beställning av namnhanddukar


Oavsett om du väljer ditt eget namn, din båts, ditt företags, din partners eller något hela annat vill vi informera dig om att vi väver texten i versaler. Dessutom kan namnet max bestå av 14 tecken. Vill du lägga vantarna på en av våra populära namnhanddukar ber vi dig dessutom titta på vår beställningssida där vi meddelar vilka beställningsdatum som gäller. Handdukarna produceras endast på beställning eftersom väven måste ställas in efter varje enskilt namn. Denna process är tidskrävande, och därför har vi fasta datum för när beställningen senast måste göras.

 

Tvätt och skötsel


Vill du göra lite extra för din namnhandduk och se till att den har de allra bästa torkningsegenskaperna redan från början? Då rekommenderar vi att du blötlägger den i kallt vatten en timme innan du ska använda den första gången. Efter blötläggningen tvättar du handduken vid 60°C. Denna process får även öglorna att låsa ihop sig, vilket minimerar risken för att de dras ut. Vi avråder alltid från att använda sköljmedel när du tvättar dina handdukar. Sköljmedlet lägger sig som en hinna runt fibrerna och det försämrar torkförmågan.