• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Påsk

Påsk

Få inspiration till påsken dukning när familj och vänner samlas kring bordet. Under påsken är traditionerna i centrum och det är en fröjd att göra något utanför ramarna för påsklunchen eller en mysig påskmorgon.

Georg Jensen Damask står bakom flera klassiska designer som är fyllda av påskstämning och som i det hela taget kommer att klä din vårbostad med solsken och blomstring. Bodil Bødtker-Næss påskduk med de stiliserade kycklingarna och äggen är en tradition i sig själv i många hem, och mönstret är precis lika relevant idag så då hon designade det 1979. En annan tidlös möjlighet är Daisy, som kommer att skapa en vacker bakgrund för påskpyntet - och kommer att vara lika vackert i trädgården senare under året.

Beroende på om du tycker om det formella uttrycket eller en mer informell dukning finns det flera möjligheter att välja mellan. Både duk, bordsläpare, bordstabletter och tygservetter lyser upp och hälsar våren välkommen.

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.