Om Georg Jensen Damask

Historien i korthet

När Columbus landsteg i Amerika började Georg Jensen Damask-familjen att väva textilier till hemmet. Officiellt startar historien 1756 då Andreas Jensen gifter sig med Kirsten Christensdatter och de tillsammans lägger grunden till det Georg Jensen Damask som vi känner idag.

Med en historia som sträcker sig över generationer representerar Georg Jensen Damask en unik hantverksmässig kvalitet och tidlös design, som innefattar alla typer av textilier till hemmet. Släkten Georg Jensen Damasks filosofi var att skapa demokratiska och annorlunda designprodukter av hög kvalitet, med stor funktionalitet och skönhet. En filosofi som man fortfarande navigerar efter.

Huvudkontoret på Dieselvej som sedan 1963 har bildat ramen runt företagets aktiviteter. Sedan 1972 har det också funnits butik och showroom på adressen.
Huvudkontoret på Dieselvej som sedan 1963 har bildat ramen runt företagets aktiviteter. Sedan 1972 har det också funnits butik och showroom på adressen.

Georg Jensen Damask idag

Georg Jensen Damask är idag ett modernt textilföretag med ett modernt skandinaviskt uttryck. Ett uttryck som man möter vare sig man besöker en av våra butiker, våra återförsäljare, vår webbshop eller ser oss på en av de tongivande internationella designmässorna. Vi har distribution i 13 länder, webbförsäljning till 70 länder och butiker fördelade över hela Danmark. Skandinavien är vår primära hemmamarknad, men vi upplever ett stigande intresse internationellt och antalet internationella återförsäljare växer för vare dag.

Se ett urval av våra samarbetspartners

Vi ställer alltid höga krav på både kvalitet och funktionalitet i våra produkter, och därför har vi ett nära samarbete med våra utvalda leverantörer. Våra produkter vävs primärt i Europa och ett fåtal vävs i Indien. Vi samarbetar med väverier som är familjeägda, precis som vi, eftersom vi då upplever en närmare relation. Tillsammans har vi också ett stort fokus på miljön och mänskliga rättigheter, vilket är grundtanken bakom UN Global Compact.  

Läs mer om vävprocessen och vårt fokus på etik och miljö.

Kollektions- och designsamarbeten

Kollektionen tar alltid utgångspunkt i vårt DNA samt de skandinaviska designtraditionerna. Den innehåller primärt hemtextilier och tillbehör till husets fyra rum: vardagsrum, kök, badrum och sovrum. Med ett särskilt fokus på relevans och funktionalitet för kunden skapar vi enkel och tidlös design anpassad efter tidens trend och färgsättning. Vårt interna designteam har ett nära samarbete med designers, vävare och arkitekter som var och en har valts ut för att tillföra något unikt till vår kollektion. Förståelse för vårt DNA och vår långa historia är viktigt för designsamarbetena. Förutom egen design ser vårt interna designteam till att välja ut RE:Designs från vårt omfattande designarkiv, som går ända tillbaka till 1800-talet.

Vi har flera spännande projekt med det danska kungahuset bakom oss och vi är stolta över utnämningen Kunglig Hovleverantör. Se våra Kungliga referenser här.

Sunda tankar - och filosofin bakom

”Sunda tankar” är en förhållningsram och ett rättesnöre som på ett inspirerande och idérikt sätt säkerställer att vi fortsatt har en rolig, hälsosam och god arbetsmiljö hos Georg Jensen Damask. Det är därmed inte menat som ett statiskt eller fast koncept men mer en överordnad filosofi som avspeglar sig i sättet vi agerar och arbetar på. I vardagen tar det sig till uttryck till exempel i ett erbjudande om 15 minuters betald promenad varje dag, morgongymnastik med träning och inte minst honung från vår egen biodling. Men ”Sunda tankar” handlar också om att behandla andra så som man själv gärna vill bli behandlad, möta sina kollegor med en positiv inställning, skratta och ha det kul och naturligtvis fira alla framgångar – stora som små.