Older Paris

Bakom Older Paris står designduon Morten Thuesen och Letizia Caramia. Sedan 2013 har de designat uniformer till exklusiva restauranger och boutiquehotell över hela världen från deras bas i Paris. Missionen har från början varit att förena kvalitet, funktionalitet och design i uniformer, som är lika bekväma som stilfulla.

Danska Morten Thuesen och italienska Letizia Caramia kommer från den internationella modevärlden, där de har varit en del av de ikoniska modehusen som Alexander McQueen och Isabel Marant. Båda hade en önskan om att skapa design med lång livslängd i både materialval och designuttryck som ett alternativ till det flyktiga modet. Med Older Paris följer de en hållbar tankegång och har bland annat utvecklat sina egna ekologiska och fläckavvisande textilier, som alla uniformer är baserade på. Målet är design som åldras med värdighet. Som har en inneboende tidlöshet och kvalitet som sträcker sig långt in i framtiden, men som det naturligaste i världen blir ’older’.

Sedan grundandet av Older Paris har designmärkets stilfulla uniformer funnit vägen till en lång rad prominenta restaurangkök, gourmetuniversum och konstgallerier såväl som trendsättande personligheter inom gastronomin. Bland referenserna hittar man NOMA’s Barr & 108, Amass, Aska, Atsushi Tanaka, Le Mary Celeste, Frederik Bille Brahe, Palais de Tokyo & Les Grands Verres, Rosio Sanchéz, Simone Tondo, Tokuyoshi och många fler.

Förutom en genomförd kollektion av extraordinära uniformer erbjuder Older Paris också skräddarsydda lösningar som förenar design, gastronomi och hållbarhet – liksom designduon har varit i kontakt med konst- och interiörvärlden i sina samarbeten, bland annat med Studio Olafur Eliasson och Georg Jensen Damask.

I samarbetet med Georg Jensen Damask har Older Paris’ inställning till design inspirerat till OLDER kollektionen av bäddset, som klär täcke och kudde i en uniform. Särskilt med tanke på den klassiska, randiga skjortan och utifrån gemensamma värderingar, där kvalitet och uttryck är hörnstenarna i dagens design, som bygger på stolta traditioner – och som också vill tilltala kommande generationer.

För Georg Jensen Damask har Older Paris designat sängkläderna OLDER.
Older Paris
OLDER till dubbeltäcke  Navy
Lakan till dubbeltäcke och två örngott
I lager