NYHETER FRÅN GEORG JENSEN DAMASK

Välkommen till AW18-kollektionen

Vår kollektion kännetecknas som vanligt av klassisk och funktionell design och hög kvalitet. Alla våra textilier är skapade för att användas varje dag, men samtidigt har vi fokuserat på design och färgsammansättning.

Säsongen bjuder på mörkare gröna toner i kombination med grått och Navy. I AW18-kollektionen lanserar vi dessutom vårt samarbete med designduon OLDER Paris, som har givit oss en nytolkning av moderna men fortfarande klassiska sängkläder. Duken FINNSDÓTTIR kommer i en ny färg i begränsat antal, och vi lanserar även nya färger på dukar, diskhanddukar, kuddar och plädar.MAY-duken hälser försommaren välkommen

Georg Jensen Damask har besökt de gamla arkiven och hittat den klassiska MAY-duken som nu lanserad i de nya färgerna Rye och Frost Blue. Susanne Brenøe designade duken 1989 och tack vare det klassiska mönstret kommer duken alltid att vara relevant.

Läs mer om den nylanserade  MAY duken


Gröna tendenser

Georg Jensen Damask går hela vägen när det gäller grönt i köket och i badrummet när våren spirar. Den globala urban gardening-rörelsen har kommit för att stanna, även inomhus. Aldrig har interiören varit frodigare med inomhusplantor samt inomhusväxthus. En stylinglista till köket bör innehålla plantor, små bordsväxthus som man kan komplettera med trädgårdsredskap för inomhusbruk.

Läs mer om de många gröna nyheterna


Handritade sängkläder designade av Andreas Engesvik

Georg Jensen Damask lanserar BY HAND sängkläder tillsammans med Norges mest erkända designer, Andreas Engesvik. Sängklädeskollektionen är ett tillägg till en kollektion som har samma namn och inkluderar dukar, löpare och bordstabletter vilka lanserades för ett år sedan. Den vackra damastvävda textilen föreställer ett elegant mönster av handritade linjer, som illustrerar dagens estetik.

Läs mer om den vackra handristade designen här


Välkommen till vår- och sommarkollektionen 2018

Klassisk och funktionell design av hög kvalitet kännetecknar som vanligt vår kollektion. Våra textilier är inte bara vackra att se på, utan de är även skapade att användas varje dag. Det är anledningen till varför vi kallar det vardagslyx. Denna säsong lanserar vi helt nya designer men återlanserar även designer från våra gömmor och inte minst nya färger på några av våra klassiker. Dessutom firar vi 40-årsjubileum för vår karakteristiska PÅSKDUK som av den  orsaken har fått en ny färg.Nytt liv till Arne Jacobsen

Sedan lanseringen 2002 har designen ARNE JACOBSEN varit bland de mest älskade och populäraste designen i kollektionen från Georg Jensen Damask. Nu bringar vi nytt liv till den existerande kollektionen med tillägget av en ny design, sänglinnet YPSILON. Samtidigt lanseras den populära duken från kollektionen i en ytbehandlad damastkvalitet, som ger Arne Jacobsen plats vid middagsbordet under många år i framtiden.

Läs mer om nyheterna från Arne Jacobsen här