• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
NORTHERN LIGHT sängekläder White
Håll musen över bilden för att zooma
NORTHERN LIGHT sängekläder White
NORTHERN LIGHT sängekläder White

NORTHERN LIGHT sängekläder White

SEK 1 560,00   I lager
Kvantitet
Design: Bent Georg Jensen

Klassiskt vitt bäddset av bästa damastkvalitet i egyptisk bomull och en enkel design som lyser upp i sovrummet som norrskenet på himlen. Naturfenomenets organiska former har översatts till ett strikt och tidlöst mönster som skapar ett himmelskt lugn och bidrar till en god nattsömn.

I vitt träder norrskenet fram på en klassisk vit bakgrund. Bäddsetet är inbegreppet av lugn, diskret lyx med sin enkla design och stilrena färgval och särskilt lämpligt för att skapa hotellstämning hemma i sovrummet. Den exklusiva känslan av hotellyx kan betonas ytterligare med extra örngott i några av NORTHERN LIGHT kollektionens övriga färger. Ett lakan från Georg Jensen Damask i en solid kanvasväv fulländar intrycket.

NORTHERN LIGHT designen skapades 1991 av vävaren och textilingenjören Bent Georg Jensen som under många år förutom att vara frontfigur för Georg Jensen Damask var en drivande kraft i designutvecklingen. NORTHERN LIGHT är en del av det ansenliga designarv som Bent Georg Jensen efterlämnade sig inom textilvärlden. Liksom så många andra av hans design framstår det klassiskt och nästan naturligt, medan det är innovativt och modernt i sin enkelhet.Om sängkläder
  • Vävda av 100 % egyptisk, kammad bomull.

  • Tvätta i 60°C. Vita sängkläder tål tvätt i 95°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

  • Sängkläder tål att torktumlas men vi rekommenderar att de får hänga och lufttorka eftersom det ger slätare resultat och är bättre för miljön.

  • Första gångerna som sängkläderna tvättas kanske du upplever att de lockar sig men de blir slätare när de har använts och fibrerna har bearbetats.

  • Om du vill ha slätt och blankt utseende rekommenderar vi att du stryker tvätten.Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.