• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
NORS diskhandduk  Dusty Blue
Håll musen över bilden för att zooma
NORS diskhandduk  Dusty Blue
NORS diskhandduk  Dusty Blue
NORS diskhandduk  Dusty Blue
NORS diskhandduk  Dusty Blue

NORS diskhandduk Dusty Blue

SEK 180,00
   I lager
Kvantitet
En vacker, strukturvävd diskhandduk av yppersta bomullskvalitet och i en dämpad blå färg. Vävd i en lös struktur gör att NORS diskhandduken får en optimal torkförmåga samtidigt som den är extra mjuk och härlig. En äkta klassiker till köket.

Färgen Dusty Blue är hämtad från det maritima universumet och har ett mjukt nordiskt uttryck. De vackra blå och vita nyanserna inträder i en vacker synergi med diskhanddukens struktur och vävning, och resultatet är ett litet vävt konstverk som vid användning sprider både skönhet och glädje.

Bakom designen står Susanne Nors, som är en vävare i traditionell mening. Diskhandduken har utvecklats i nära samarbete med Georg Jensen Damask i en gemensam utforskning av textilhantverket. Traditionellt sett har alla diskhanddukar varit damastvävda i en blandning av linne och bomull, men Susanne Nors har fördjupat sig i den enskilda tråden med fokus på bindningar och kvaliteter och skapat en diskhandduk med samma exklusivitet och torkegenskaper i ren bomull.

Se även NORS disktrasor som kombinerar estetik, funktionalitet och originalitet precis som diskhandduken.

Str. 50 x 80 cm
Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.