• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Nanna Ditzel

Nanna Ditzel

Nanna Ditzel (1923-2005) utbildade sig först till möbelsnickare och läste sedan på Konsthantverksskolan och Konstakademiens arkitektskola där hon undervisades av bland annat Kaare Klint. Hon avslutade studierna 1946.

Från början av hennes karriär skilde hennes nytänkande henne från de andra designerna. Hon utforskade olika material som bland annat glasfiber, flätverk och skumgummi och arbetade i många discipliner som möbelsnickeri, smycken, service, brukskonst och textilier.

Hon hade en egen ritstuga i London från 1970 till 1986 där hon bland annat grundade det internationella möbelhuset Interspace i Hampstead.

Under sin levnadstid var Nanna Ditzel representerad på den internationella designscenen och har mottagit åtskilliga hedersbevis för sina designer både i Danmark och internationellt.

Som dansk designs förstakvinna var Nanna Ditzel känd för att bryta traditionella tankemönster med sin postmoderna design. Hennes verk blev kända för att besitta en sökan efter harmoni med balansen mellan det vackra och det funktionella.

Inga artiklar
Det fanns inga artiklar som matchar dina sökkriterier

Læs mere om Nanna Ditzel


GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.