• 60 dagars bytesrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
NANNA DITZEL damastduk White
Håll musen över bilden för att zooma
NANNA DITZEL damastduk White
NANNA DITZEL damastduk White

NANNA DITZEL damastduk White

Förut SEK 1 640,00
SEK 984,00
Spara SEK 656,00


   I lager
Kvantitet
40%
Design Nanna Ditzel

En klassisk damastduk med rötter i dansk designtradition. De enkla grafiska linjerna i mosaikmönstret skapat av Nanna Ditzel ger tillsammans med damastvävtekniken ett enkelt och harmoniskt intryck som passar alldeles utsökt på duken.

Nanna Ditzel var en av Danmarks mest framstående designers. På en resa till Siena föll hon för den vackra geometrin på kolonnerna framför stadens domkyrka och det inspirerade till Pisa-mönstret som har vävts in i damastduken. Med designen hyllas en ikonisk dansk designer som har djup förståelse för textilkonst och estetik.

I vitt blir NANNA DITZEL damastduk en stark variant på de klassiska vita duken som kan komplettera modern inredning med känsla för estetik. Matchande tygservetter fulländar dukningen.

NANNA DITZEL-designen finns även som bordlöpare och bordstabletter.Om damastdukar
  • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull.

  • Tvätta i 60°C. Vita damastdukar tål tvätt i 95°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt. Vi rekommenderar att duken får hänga och lufttorka eftersom det ger slät produkt och det är bättre för miljön.

  • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

  • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-30 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.

Visa mer
Visa mindre
Se även
Vi rekommenderar
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os