• 60 dagars bytesrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
MAY damastduk Rye
Håll musen över bilden för att zooma
MAY damastduk Rye
MAY damastduk Rye
MAY damastduk Rye

MAY damastduk Rye

SEK 1 640,00


   I lager
Kvantitet
Design Susanne Brenøe

En tidlös damastduk som fångar ögonblicket, då blommorna i maj månad singlar från träden och landar mjukt under dem. Duken är ett poetiskt inslag till dukningen och skapar en somrig och feminin stämning med sitt organiska formspråk, där blombladen strör sig utåt från dukens mitt.

MAY-designen är handplockad från vårt arkiv, som är fullt av vackra textildesigner med en tidlös tjusningskraft. Duken designades från början 1989 av målaren och grafikern Susanne Brenøe med inspiration från majlandskapet, då träden blommar i fullt flor och blomningen är fylld av poesi. Designen framkallar den vackra synen av små vita blomblad som har landat lite var som helst på duken efter rundhagtornens blomning.

I färgen Rye lyser den enkla motivet av flyende blomblad upp på den bruna bakgrunden som fått sin inspiration från böljande rågfält. Duken utstrålar en nordisk elegans som året om kan vara underlag till att från den enkla monokroma dukningen till en poetisk berättelse i flera färger, som fulländas med årstidens grenar, gräs och blommor.

MAY-designen finns även som bordslöpare och bordstabletter. Matchande tygservetter fulländar dukningen.Om damastdukar
  • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull.

  • Tvätta i 60°C. Vita damastdukar tål tvätt i 95°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt. Vi rekommenderar att duken får hänga och lufttorka eftersom det ger slät produkt och det är bättre för miljön.

  • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

  • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-30 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.


Visa mer
Visa mindre
Se även
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os