Se storleksguide

Råd för val av storlek på duk

Vi rekommenderar ca 20 – 25 cm nedhäng både på bordets sidor och ändar, för att få det vackraste fallet på duken. Observera att de angivna måtten är dukens storlek efter 3 tvättar då krympning har lagts till.
Har du till exempel ett bord på 1 x 2 m, rekommenderar vi att du väljer den storlek som heter 140 x 240 cm, även om det självklart är en smaksak för den enskilda hur mycket nedhäng man vill ha.
Hittar du inte den storlek du önskar bland våra standardmått erbjuder vi oss att sy din damastduk efter mått. Kontakta oss på +46-840300159  för pris.

Vi rekommenderar också att man använder ett dukunderlag under duken då det skyddar ditt bord mot fläckar och gör samtidigt så att damastduken ligger stilla och vackert på bordet med fina mjuka fall.

Råd för val av sängkläder

140 x 200 är standardlängden på ett påslakan på den danska marknaden, och 60 x 63 cm är standard för örngottet.
Om du har extra längd på ditt täcke ska du välja 140 x 220 cm.
Kom ihåg att du beställer ditt påslakan och örngott separat hos oss, så du kan kombinera dina sängkläder precis som du vill.

Råd för val av lakan

Våra kunder vill använda lakan på olika sätt – och därför har vi flera olika kombinationsmöjligheter.

Lakan
Detta är ett vanligt slätt lakan, som typiskt används till sängar med ram, där man har möjlighet att vika och gömma ändarna i sängramen.

Vi har de släta lakanen i barnstorlek 100 x 160 som används till baby- och juniorsäng.

Lakan till boxmadrass
Det finns två höjder på våra lakan till boxmadrass. Höjderna 25 cm och 35 cm, vilka motsvarar höjden på din madrass.
Några kunder använder ett boxlakan tillsammans med ett kuvertlakan så madrass och bäddmadrass har var sitt lakan. Då är höjden 25 cm den rätta storleken för många (om det är en boxmadrass av standardstorlek). Andra använder ett lakan till både box- och bäddmadrass, och det är det storleken 35 cm man ska välja.

Kuvertlakan
Ett kuvertlakan används till bäddmadrassen. Många kombinerar detta lakan med ett lakan till boxmadrassen, så att de två skiljs åt.

Vi råder dig att mäta din madrass för säkerhets skull. Det finns riktigt många storlekar på marknaden idag. Om du finner dig i situationen att vi inte har något i vår kollektion som passar din säng, så kan vi sy efter specialmått. Ring +46840300159  eller skicka e-post till gjd@damask.dk, så hittar vi en lösning och ett pris tillsammans.