• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Lisbeth Bennedsen

Lisbeth Bennedsen

Lisbeth Bennedsen(f. 1955) utbildad på Konsthantverksskolan i Kolding 1980. Sedan 1995 anställd vid Yrkeshögskolan UC Syddanmark som lektor i hantverksyrken med en Master i estetiska lärprocesser.

För vävare och textildesigner Lisbeth Bennedsen är glädjen från skapandet ett av de viktigaste elementen i livet. Som konstnär har hon genom åren skapat många verk, från vävda bilder och textilier till teckningar och skulpturer.

Med designen DAISY blev Lisbeth Bennedsen på 1980-talet knuten till Georg Jensen Damask där designen över åren har givits ut i flera olika färger från den nordiska färgskalan.

Inga artiklar
Det fanns inga artiklar som matchar dina sökkriterier
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.