Linneservetter

Duka bordet vackert med klassiska servetter i en mjuk och exklusiv linnekvalitet

Duka bordet med linneservetter


Ett väldukat bord skapar ramen för en trevlig måltid, oavsett om det gäller en storstilad middag eller ett informellt frukostbord – och här är servetten en viktig del av den fulländade dukningen. Servetten har både en dekorativ och praktisk funktion och så kan den göra bordsdukningen elegant på ett ögonblick. Traditionen med servetter på bordet har haft en renässans på senare år. En gång var servetten främst reserverad för formella middagar med stärkta vita dukar och glänsande bordssilver. Idag har det dock tillkommit massor av färger, mönster och designer så att dukningen kan få en personlig touch – oavsett tillfälle.

Skrynkligt och avslappnat eller stramt och struket


Med sitt eleganta, naturliga uttryck är linneservetten ett modernt alternativ till den klassiska vita tygservetten. Den vackra strukturen och matta ytan ger bordet ett speciellt uttryck, och linneservetten kan dessutom stylas på många olika sätt. Du kan stryka den helt slät (kom ihåg ånga, annars förstörs fibrerna) och använda den med duk, men den är också fin när du tar den lite skrynklig direkt från tvättlinan till bordet. Linneservettens fina, rustika uttryck gör den dessutom enkel att kombinera med både porslin och inte minst tidens keramik, som just nu efterlyser ett rustikt och avslappnat uttryck. Med sin lätta kvalitet passar linneservetten för en naturlig servettvikning – till exempel vikt med en mjuk knut på mitten och en blomma, kvist eller kryddört i vecket.

Förutom sina dekorativa egenskaper har linneservetten också praktiska kvaliteter. Linne är av naturen ett starkt material som bara blir mjukare efter varje tvätt. Dessutom är linet antiseptiskt och har därmed en bra förmåga att motstå smuts. Linneservetterna behöver därför inte tvättas i hög temperatur, vilket förlänger livslängden så att du kan ha glädje av dem längre.

Linneservetter för vardag och fest


Den klassiska linneservetten är en extravagant lyx som förskönar dukningen på ett ögonblick. Och linneservetter är inte bara förbehållna formella middagar, utan passar till alla sammankomster som kräver en elegant touch.

Hos Georg Jensen Damask har vi linneservetter i flera vackra färger. Duka till exempel med den klassiska vita linneservetten när tillfället kräver ett elegant, tidlöst uttryck eller välj en stämningsfull röd servett till julbordet. Oavsett om du väljer att hålla dukningen i en färg, eller om du skapar kontraster genom att mixa och matcha kan du vara säker på att få ett raffinerat uttryck på bordet. Linneservetternas vackra struktur ger en lätt, nordisk och elegant framtoning, som passar till alla slags dukningar.