• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk

KUNGLIG HOVLEVERANTÖR


Vi är mycket stolta över att kunna kalla oss kunglig hovleverantör, och alltså inneha titeln Kongelig Hofleverandør. Som kunglig hovleverantör är Georg Jensen Damask med på en exklusiv lista med verksamheter som har "långvarig och regelbunden handel med det danska kungahuset".

Vår handel med danska kungahuset började 1952 då drottning Ingrid beställde vår H.C. ANDERSEN-duk. Sedan dess har det blivit åtskilliga kungliga leveranser och samarbeten, både nationellt och internationellt. Förutom de beställningar som med jämna mellanrum kommer från både kungahuset i Danmark och utomlands arbetar vi även med specifika utvecklingsprojekt som har bestämda syften.

2015

Handvävda kökshanddukar i designen PUK, till Marselisborg med anledning av Hendes Majestæt Dronning Margrethe ll 75-åriga födelsedag.

2013

VIP-inventarielösning till EH-101 Augusta-Westland Merlin-helikoptern som Hendes Majestæt Dronning Margrethe ll använder.

2012

Damaskduk och -servetter designade i samarbete med Hendes Majestæt Dronning Margrethe II i anslutning till Hendes Majestæts 40-åriga regeringsjubileum. Designen innehåller element från Elefantorden och riksvapnet och används i samband med den årliga nyårskuren i Christian den VII:s palats på Amalienborg.

2010

Monogramduk i anslutning till H.K.H. kronprinsessan Victoria och H.K.H. prins Daniels bröllop 19 juni 2010. Gåvan var skänkt av H.M. drottning Silvia och H.M. kung Carl XVI Gustaf av Sverige. Duken designades av H.M. drottning Silvia i tätt samarbete med den danska designern Diana Holstein. Den levererades i ett vackert ädelträskrin med monogram på locket.

2006/2007

Damaskdukar, servetter och bordstabletter designade av H.M. drottning Silvia och den danska designerna Diana Holstein för den internationella scoutförbundet, The World Scout Foundation, i anslutning till H.M. kung Carl XVI Gustaf 60-åriga födelsedag och 100-årsdagen för bildandet av internationella scoutförbundet.

2006

Biskopcape till Ålborg Stift designad av Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

2005

H. C. ANDERSEN-DUK till H.M. Rania Al-Abdullah av Jordanien.

2005

Monogramduk till Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik och Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary i anslutning till deras bröllop.

2004

Damaskduk till sultanen av Brunai.

2004

Specialdesignade damaskdukar till H.M. drottning Silvia i anslutning till hennes 60-åriga födelsedag. Designades i tätt samarbete mellan drottning Silvia och den danska designern Diana Holstein.

2000

Damasktapeter till Christiansborg designade av Bjørn Nørgaard – för att matcha de världsberömda franskvävda gobelängerna. Damasktapeterna var en gåva till Hendes Majestæt Dronning Margrethe II i anslutning till hennes 50-åriga födelsedag och presenterades på hennes 60-årsdag.

1992

KRONEDUGEN till Hendes Majestæt Dronning Margrethe II av Danmark och Hans Kongelige Højhed Prins Henriks silverbröllop.
Se även listan med danska och internationella partners, återförsäljare, ambassader, organisationer, hotell och många andra  – finns här.


GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.