KUNGLIG HOVLEVERANTÖR


Vi är mycket stolta över att kunna kalla oss kunglig hovleverantör, och alltså inneha titeln Kongelig Hofleverandør. Som kunglig hovleverantör är Georg Jensen Damask med på en exklusiv lista med verksamheter som har "långvarig och regelbunden handel med det danska kungahuset".

Vår handel med danska kungahuset började 1952 då drottning Ingrid beställde vår H.C. ANDERSEN-duk. Sedan dess har det blivit åtskilliga kungliga leveranser och samarbeten, både nationellt och internationellt. Förutom de beställningar som med jämna mellanrum kommer från både kungahuset i Danmark och utomlands arbetar vi även med specifika utvecklingsprojekt som har bestämda syften.

2018

Specialsydd duk med monogram till Stenhammars slott. Slottet har i över 100 år varit den svenska kungafamiljens weekendslott.

2015

Handvävda diskhanddukar i designen PUK till Marselisborg med anledning av Hennes Majestät Drottning Margrethes II 75-årsdag.

2013

VIP-inventarielösning till EH-101 Augusta-Westland Merlin-helikoptern som Hendes Majestæt Dronning Margrethe ll använder.

2012

Damaskduk och -servetter designade i samarbete med Hendes Majestæt Dronning Margrethe II i anslutning till Hendes Majestæts 40-åriga regeringsjubileum. Designen innehåller element från Elefantorden och riksvapnet och används i samband med den årliga nyårskuren i Christian den VII:s palats på Amalienborg.

2010

Monogramduk i anslutning till H.K.H. kronprinsessan Victoria och H.K.H. prins Daniels bröllop 19 juni 2010. Gåvan var skänkt av H.M. drottning Silvia och H.M. kung Carl XVI Gustaf av Sverige. Duken designades av H.M. drottning Silvia i tätt samarbete med den danska designern Diana Holstein. Den levererades i ett vackert ädelträskrin med monogram på locket.

2006/2007

Damaskdukar, servetter och bordstabletter designade av H.M. drottning Silvia och den danska designerna Diana Holstein för den internationella scoutförbundet, The World Scout Foundation, i anslutning till H.M. kung Carl XVI Gustaf 60-åriga födelsedag och 100-årsdagen för bildandet av internationella scoutförbundet.

2006

Biskopcape till Ålborg Stift designad av Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

2005

H. C. ANDERSEN-DUK till H.M. Rania Al-Abdullah av Jordanien.

2005

Monogramduk till Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik och Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary i anslutning till deras bröllop.

2004

Specialdesignade damaskdukar till H.M. drottning Silvia i anslutning till hennes 60-åriga födelsedag. Designades i tätt samarbete mellan drottning Silvia och den danska designern Diana Holstein. Duken används idag i samband med World Childhood Foundations arbete för att skydda barn mot sexuella övergrepp.

2000

Damasktapeter till Christiansborg designade av Bjørn Nørgaard – för att matcha de världsberömda franskvävda gobelängerna. Damasktapeterna var en gåva till Hendes Majestæt Dronning Margrethe II i anslutning till hennes 50-åriga födelsedag och presenterades på hennes 60-årsdag.

1992

KRONEDUGEN till Hendes Majestæt Dronning Margrethe II av Danmark och Hans Kongelige Højhed Prins Henriks silverbröllop.
Se även listan med danska och internationella partners, återförsäljare, ambassader, organisationer, hotell och många andra  – finns här.