• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
Kimonoer

Kimonoer

Skapa spastämning på badrummet med en exklusiv kimono i samma ypperliga kvalitet som kännetecknar hela Georg Jensen Damasks kollektion. Våra kimonos finns i flera utföranden och är tillverkade i välkända material från vårt textiluniversum: skön bomull, lin av högsta kvalitet och mjuk frotté, som används som foder i den varma varianten. Ren vardagslyx som bidrar med välbefinnande från morgonstunden, både på en varm sommardag eller vinterbadning i minusgrader. Ren bortskämdhet för kropp och själ.

Kimonon är ett tidlöst klädesplagg. Ett klädesplagg som hyllar livet och långsamheten. Idag handlar det mer än någonsin om att sätta ner tempot och skapa plats för ro och harmoni i en hektisk vardag. Här hjälper kimonon med sin mjuka egenskap som sveper in kroppen i lyx och återskapar känslan av söndag och andra lugna stunder med klockan inställd på oändlighet. Alla kimonos från Georg Jensen Damask är designade så de passar både män och kvinnor tack vare sitt klassiska snitt.

LINEN kimono Sand/Off-White
SMALL/MEDIUM, MEDIUM/LARGE, LARGE/XLARGE
LINEN kimono Blue/Sand
SMALL/MEDIUM, MEDIUM/LARGE, LARGE/XLARGE

Den exklusiva, våffelvävda kimonon är en klassiker i damastkollektionen och finns både med och utan foder. Vi rekommenderar varianten med frottéfoder för svala dagar, där en speciell varm omfamning behövs. Den lyxiga kimonon i en härlig linnekvalitet har starka referenser till gamla vävtraditioner hos Georg Jensen Damask, då allt blev vävt i lin. Linnekimonon pryds också av en broderad logotyp på bröstet som en särskild detalj och kvalitetsstämpel. Dessutom faller modellen snyggt tack vare sin härliga tunga linkvalitet och passar både män och kvinnor.

En kimono är upplagd att skämma bort sig själv med, eller som en exklusiv gåva till någon du håller av. Det är en gåva som tillför vardagens rutiner en känsla av lyx och välbefinnande. Till Fars Dag. Till Mors Dag. Till din älskade. Till vinterbadaren. Eller till brudparet som tycker om att omge sig med lyx och vill njuta av att kunna packa ner två kimonos i linne, eller de lätta varianterna i våffelvävd bomull, i resväskan till bröllopsresan.
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.