• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
JULGRANSMATTA Winter Grey
Håll musen över bilden för att zooma
JULGRANSMATTA Winter Grey
JULGRANSMATTA Winter Grey

JULGRANSMATTA Winter Grey

SEK 900,00
   I lager
Kvantitet
Julgransmattan är det senaste tillskottet till vår signaturdesign i damastkollektionen för den härliga jultiden. Den åttkantiga julgransmattan med det ikoniska motivet från JULDUKEN förenar hantverk, kvalitet och nostalgi och hyllar julen som hjärtats högtid – och finns nu i en vacker grå färg.  

I Winter Grey får julgransmattan ett särskilt elegant uttryck när vinterhimlens fina grå nyanser möts i den ikoniska designen. Färgen utgör ett fint underlag till julgranen i all sin prakt, oavsett om den är pyntad med naturmaterial, massor av guld och silver eller efter ett färgglatt eller ett monokromt tema.

Motivet på julgransmattan är designat av Bodil Bødtker-Næss som fanns i den inre cirkeln av textilkonstnärer runt Georg Jensen på 1970-talet och som även står bakom den klassiska påskdesignen från samma period. Mattans flätade julhjärtan och stiliserade grankvistar har i mer än 40 år varit synonymt med julstämning och designen är en oumbärlig del av julen i många hem. Julgransmattans design kröns av en fin stjärna som också hör högtiden till.

Str. 130 X 130 cm

Juldesignen finns även som duk, bordstabletter och kökshanddukar.Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.