• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
JULE bordlöpare Christmas Red
Håll musen över bilden för att zooma

JULE bordlöpare Christmas Red

SEK 640,00


   I lager
Kvantitet
Design Bodil Bødtker-Næss

Det klassiska motivet på bordlöparen högtidlighåller julen som alla hjärtans fest och är en nostalgisk signaturdesign i kollektionen. Löparen kan användas direkt på bordet eller över en vit damastduk för ett högtidligare uttryck.

Motivet designades av Bodil Bødtker-Næss, som fanns i den inre kretsen av textilkonstnärer runt Georg Jensen Damask på 1970-talet och som står bakom den klassiska påskdesignen från samma period. Flätade julhjärtan och stiliserade grankvistar har under mer än 40 år varit kvintessensen av julstämning, och designen är en oumbärlig del av julen i många hem.

Den klassiska färgkombinationen i julrött och guld har en speciell plats i hjärtat hos många och har funnits i vår kollektion sedan lanseringen 1975. I all sin vackra enkelhet värnar bordlöparen i den ursprungliga färgkombinationen om traditionerna. Matchande tygservetter fulländar dukningen.

Juldesignen finns även som duk och bordstablett.


Visa mer
Visa mindre
Se även
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.