STORIES

Vi har alltid vävt med linne på Georg Jensen Damask. Detta starka och vackra material var det enda vi vävde med i över hundra år tills bomullen kom till Danmark.


Att laga mat och äta i naturen för samman människor och gör måltiden till en speciell upplevelse, säger kocken och kokboksförfattaren Mikkel Karstad.
En uppfriskande start på dagen är en självklarhet för de flesta, men det dagliga morgonbadet har inte varit en naturlig del av vardagen i särskilt många år.
På Georg Jensen Damask har vi en egen syateljé där vi syr upp textilier i specialmått. Om du behöver en längre duk eller ett bredare påslakan tar vi gärna fram nål och tråd.

Trasmattan är en på alla sätt speciell produkt: Den minimerar spill i vår textilproduktion och har en spännande historia bag sig.
Oavsett var din semester i Danmark tar dig kan mjuka vävda textilier bidra till att skapa den rätta sommarstämningen – tillsammans med god glass, sand mellan tårna och kall rosé.

Om du har tur finns det fortfarande bär i trädgården och de allra sista bären måste ju användas till något riktigt gott. Baka en galette – en rustik fransk paj – med björnbär, körsbär eller andra härliga bär.
Genom att tvätta och ta hand om dina sängkläder på rätt sätt förlänger du deras livslängd och håller textilierna i så bra skick som möjligt. Du ser samtidigt till att din säng är ren och fräsch.
Här får du hans personliga recept på ångade musslor som är en enkel, snabb, hälsosam och billig middag för hela familjen.
Fina detaljer och högt i tak präglar det rum som arkitekten och designern Cecilie Milsted har inrett åt sin son. Cecilie har valt få saker av god kvalitet som håller i många år.

Om du tar hand om dina dukar på rätt sätt håller de sig fina i många år. Här är vår guide till hur du får ut så mycket som möjligt av alla vävda dukar.

För skådespelerskan Ellen Hillingsø för våren och ljuset med sig en helt ny energi och i år betyder de ljusare tiderna något väldigt speciellt.