STORIES

Våra vävda kökshanddukar har visat sig vara perfekta som underlag för japanernas nydiskade servis tack vare tygets tjocka kvalitet och goda uppsugningsförmåga.
Julbordet behöver inte vara ett 'perfekt modebord' när As Øland dukar det. Hon gillar bäst när det är personligt och inte för snyggt och korrekt, och hennes gäster ska absolut inte vara rädda för att spilla på duken.
Dagarna går mot vinter och mörker. Det blir en annan energi i luften, mer inåtvänd. För skådespelerskan Ellen Hillingsø är hösten en speciell årstid som är otroligt mysig.
Vi har alltid vävt med linne på Georg Jensen Damask. Detta starka och vackra material var det enda vi vävde med i över hundra år tills bomullen kom till Danmark.


Lucia betyder ljus, och mitt i decembermörkret firas luciadagen med luciatåg, sång och gyllene bakverk. Till luciadagen hör det goda saffransbrödet som du enkelt bakar själv.
Att laga mat och äta i naturen för samman människor och gör måltiden till en speciell upplevelse, säger kocken och kokboksförfattaren Mikkel Karstad.
På Georg Jensen Damask har vi en egen syateljé där vi syr upp textilier i specialmått. Om du behöver en längre duk eller ett bredare påslakan tar vi gärna fram nål och tråd.

Om du har tur finns det fortfarande bär i trädgården och de allra sista bären måste ju användas till något riktigt gott. Baka en galette – en rustik fransk paj – med björnbär, körsbär eller andra härliga bär.
Fina detaljer och högt i tak präglar det rum som arkitekten och designern Cecilie Milsted har inrett åt sin son. Cecilie har valt få saker av god kvalitet som håller i många år.

Trasmattan är en på alla sätt speciell produkt: Den minimerar spill i vår textilproduktion och har en spännande historia bag sig.
Om du tar hand om dina dukar på rätt sätt håller de sig fina i många år. Här är vår guide till hur du får ut så mycket som möjligt av alla vävda dukar.

En uppfriskande start på dagen är en självklarhet för de flesta, men det dagliga morgonbadet har inte varit en naturlig del av vardagen i särskilt många år.
Oavsett var din semester i Danmark tar dig kan mjuka vävda textilier bidra till att skapa den rätta sommarstämningen – tillsammans med god glass, sand mellan tårna och kall rosé.

För skådespelerskan Ellen Hillingsø för våren och ljuset med sig en helt ny energi och i år betyder de ljusare tiderna något väldigt speciellt.
Här får du hans personliga recept på ångade musslor som är en enkel, snabb, hälsosam och billig middag för hela familjen.
Genom att tvätta och ta hand om dina sängkläder på rätt sätt förlänger du deras livslängd och håller textilierna i så bra skick som möjligt. Du ser samtidigt till att din säng är ren och fräsch.