I sovrummets rofyllda atmosfär

Foto: Marianne Jacobsen
Foto: Marianne Jacobsen
Foto: Marianne Jacobsen
Foto: Marianne Jacobsen

Naturligt lugn och mjuka jordfärger i sovrummet

Naturliga material, minimalistisk design och fokus på avslappning och balans karakteriserar sovrumsstilen hemma hos den danska fotografen och stylisten Marianne Jacobsen. Inredningen går i mjuka jordfärger för sovrummet ska vara en lugn och rofylld plats. Inspirationen kommer från den danska naturen – och olika härliga material som ull, bomull, linne och trä ger värme och en atmosfär som bjuder in till reflektion och avkoppling. Följ med in i Mariannes eleganta universum och läs om hennes tankar bakom ett sovrum i harmoni.

Se Mariannes Instagramkonto här.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil i allmänhet?

Jag skulle beskriva min stil som nordisk, minimalistisk, delikat, eklektisk och estetisk.
Foto: Marianne Jacobsen
Foto: Marianne Jacobsen

Hur skulle du beskriva ditt sovrum?

Mitt sovrum har jag medvetet inrett med milda jordfärger som är inspirerade av den danska naturen eftersom jag tycker att det ger en fin och estetisk harmoni. Jag älskar att omge mig med olika naturmaterial som ull, bomull, linne och trä i mitt sovrum eftersom det bidrar till att skapa en lugn, naturlig och fridfull atmosfär i rummet. Samtidigt bidrar de diskreta lagren av material till att tillföra djup och kontrast. Jag älskar minimalistisk design med kant och en skulptural form – något som drar blickar till sig. Men det måste också vara funktionellt.

Vad är ett trevligt sovrum för dig?

Det är oerhört viktigt för mig att mitt sovrum är en lugn plats som bjuder in till avkoppling och rofylldhet med sin behagliga atmosfär. Mjuka och lätta jordfärger ger mig en känsla av att vara omfamnad av värme och lugn som får mig att slappna av. Den mjuka beigefärgade paletten ger ett vackert, varmt ljus i rummet som ändrar sig i takt med ljusets intensitet och skiftningar under dagen.

Foto: Marianne Jacobsen
Foto: Marianne Jacobsen

Vad är viktigt för dig när du väljer sängkläder?

När jag ska välja sängkläder till mitt sovrum lägger jag stor vikt vid material, kvalitet, färg och mönster. Jag är helt galen i de fina sängkläderna AGER i 100 % egyptisk bomull. Det karakteristiska och eleganta mönstret tillför sängkläderna ett lyxigt naturligt uttryck med sina mjuka organiska linjer. Jag har valt färgen Quartz som ger en enkel och nordisk look med de harmoniska gråtonerna som framhäver det sofistikerade mönstret. De ljuvliga grå nyanserna passar in så fint i mitt sovrum med sina ljusa beige toner.
Foto: Marianne Jacobsen
Foto: Marianne Jacobsen

Har du något övergripande inredningstips som du skulle vill dela med dig av?

Mitt övergripande inredningstips är att välja en jordfärgad palett, minimalistisk design och naturliga material av hög kvalitet.
Foto: Marianne Jacobsen
Foto: Marianne Jacobsen