Handdukar med namn

Pernille, Henrik och Gitte var några av alla de namn som vi vävde in i handdukarna på 1970-talet. Många av de kunder som idag köper våra namnmärkta handdukar har själva haft sådana som barn, och nu vill de gärna ge sina egna barn eller barnbarn namnmärkta handdukar i present.

När vi 2013 återlanserade de namnmärkta handdukarna tänkte vi att de skulle vara en tillfällig kollektion i samband med firandet av Bent Georg Jensens 90-årsdag. Men succén tog ingen ände, och sedan dess har vi erbjudit 3 årliga leveranser av de ikoniska namnmärkta handdukarna.

De namnmärkta handdukarna tillverkas bara på beställning. Det betyder att vi under en period på två till tre månader tar emot beställningar från våra kunder, som själva bestämmer vad som ska stå på handduken (med högst 14 bokstäver). Eftersom väven därefter ska sättas upp till vart och ett av de beställda namnen tar dessa handdukar förstås längre tid att tillverka.

Just nu väver vi namnmärkta handdukar i designen SQUARE. SQUARE formgavs av Bent Georg Jensen 1970, och hette på den tiden TERN. Handduken har två grå nyanser och vävs som alltid i 100 % egyptisk bomull. Du kan beställa SQUARE  här