• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
2 H.C. ANDERSEN bordstabletter nr 1
Håll musen över bilden för att zooma
2 H.C. ANDERSEN bordstabletter nr 1
2 H.C. ANDERSEN bordstabletter nr 1
2 H.C. ANDERSEN bordstabletter nr 1
2 H.C. ANDERSEN bordstabletter nr 1

2 H.C. ANDERSEN bordstabletter nr 1

SEK 440,00
   I lager
Kvantitet
Bordstabletterna i den ikoniska H.C. ANDERSEN-designen bjuder in oss till sagornas värld. De utmärker sig som ett poetiskt inslag i dukningen och är lika bra på att berätta sagor i vardagen som vid födelsedagar och andra speciella tillfällen där man vill att det ska vara både informellt och elegant.

Motiven på de två bordstabletterna är hämtade från H.C. ANDERSEN-duken som är en klassiker i kollektionen. Vi träffar välkända karaktärer från H.C. Andersens sagor: Kejsaren, som höll så mycket av nya kläder att han spenderade alla sina pengar på att bli uppklädd. Och ankungen som förföljdes och hånades på gården men inte alls var ful utan blev den vackraste fågeln av dem alla, en svan.

Bordstabletternas färg Zink är lika mild som klassisk. Förutom att de passar fint med en modern nordisk inredning gör den grå färgtonen att sagomotiven från Kejsarens nya kläder och Den fula ankungen framträder tydligt till glädje för både barn och vuxna. Matchande tygservetter i samma klassiska färg fulländar uttrycket.

H.C. Andersen är känd för sitt bidrag till världslitteraturen, men han var också en skicklig pappersklippare. Arkitekten och designern Knud V. Engelhardt startade på 1920-talet designen med H.C. Andersens sagor och pappersklipp. En design som Inger M. Blegvad Klint förde vidare efter arkitektens död 1931 och slutförde för lansering 1952 då drottning Ingrid gjorde sin första av många beställningar åt det danska kungahuset. Sedan dess har designen justerats och utvecklas kontinuerligt i takt med nya vävtekniker samt för att säkra ett modernt mönsteruttryck.

Det finns ytterligare två set med H.C. ANDERSEN-bordstabletter med flera sagomotiv till kollektionen: Dummerjöns och Svinaherden samt Prinsessan på ärten och Den lilla sjöjungfrun. Alla motiv och fler därtill finns på H.C. ANDERSEN-duken.Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.