Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull
Med invävt mönster
Tvätta i 60°C. Vita damastdukar tål tvätt i 95°C
De mått som anges är efter tvätt
Goda råd
Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt. Vi rekommenderar att duken får hänga och lufttorka eftersom det ger slät produkt och det är bättre för miljön.
Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.
Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 20-25 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.
Tips: För att få en slätare duk rekommenderar vi att du tvättar duken med låg centrifugeringshastighet – max 600–800 varv per minut. Häng sedan upp duken på tork och stryk den medan den fortfarande är fuktig.
BESKRIVNING
Damastduken med det ikoniska H.C. ANDERSEN-designen utstrålar sagolik berättarglädje. Den framstår som ett både poetiskt och stilrent inslag i bordsdukningen som nu lanseras i en helt ny vacker grå färg. H.C. ANDERSEN-duken är en älskad klassiker i kollektionen som lanserades på nytt under 1990-talet och den används ofta för födelsedagar eller andra speciella tillfällen.
Dukens nya färg Zink är lika mild som klassisk. Förutom att den passar fint med en modern skandinavisk inredning låter färgen sagomotiven framträda tydligt till glädje för både barn och vuxna. Sida vid sida finns en lång rad av H.C. Andersens oförglömliga sagor och fina pappersklipp invävda i duken till en mångsidig berättelse som skapar en väldigt speciell stämning vid bordet. Matchande tygservetter i samma klassiska färg fulländar uttrycket.
H.C. Andersen är känd för sitt bidrag till världslitteraturen, men han var också en skicklig pappersklippare. Arkitekten och designern Knud V. Engelhardt startade på 1920-talet designen med H.C. Andersens sagor och pappersklipp. En design som Inger M. Blegvad Klint förde vidare efter arkitektens död 1931 och slutförde för lansering 1952 då drottning Ingrid gjorde sin första av många beställningar åt det danska kungahuset. Sedan dess har designen justerats och utvecklas kontinuerligt i takt med nya vävtekniker samt för att säkra ett modernt mönsteruttryck.
H.C. ANDERSEN-designen finns också som bordstabletter med några av de mest älskade sagorna från duken.