• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia
Håll musen över bilden för att zooma
H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia
H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia
H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia
H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia

H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia

SEK 2 110,00


   Kontrollera variant för beståndens status
Kvantitet
Design Inger M. Blegvad Klint

Damastduken i den enastående H.C. ANDERSEN-designen är fylld av äventyrlig berättarglädje och särskiljer sig som ett poetiskt och stilrent inslag i bordets dukning.

H.C. Andersen är berömd för sitt bidrag till världslitteraturen man han var även en duktig papperskonstnär. Arkitekten och designern Knud V. Engelhardt började på 1920-talet att designa utifrån H.C. Andersens papperskonst – en design som slutfördes 1951 av Inger Blegvad Klint. Motiven har vävts in i duken till en mångfaldig berättelse där den fula ankungen finns sida vid sida med andra oförglömliga äventyr och vacker papperskonst. Vårt samarbete med danska kungahuset började redan 1952 med H.C. ANDERSEN-duken då drottning Ingrid gjorde sin första av många beställningar till det danska kungahuset.

H.C. ANDERSEN-duken i den vackra färgkombinationen Gardenia är en klassiker i vår kollektion. Den relanserades under 1990-talat och används ofta vid födelsedagar eller andra högtider vilket bringar mycket glädje till både barn och vuxna. Matchande tygservetter fulländar dukningen.


Visa mer
Visa mindre
Se även
DAMAWASH
DAMAWASH SEK 170,00
Info/köp
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.