• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk

Georg Jensen Damask – Katalog för 2019

Läs vilka tendenser som inspirerat till årets vår- och sommarkollektion

Gå på upptäcktsfärd i vår ”lookbook” för vår och sommar 2019 och läs mer om alla nya mönster, förtrollande färger och nya tolkningar av gamla klassiker som gömmer sig i kollektionen.

2019 är året då vi riktar uppmärksamheten inåt. Sömn, helande och mental stress är övergripande nyckelord vilket också avspeglar sig i vår kollektion. Det stora fokuset på välmående för tankarna till fransk himmelssfär och den speciella lätthet som kännetecknar en sommardag bland slingrande vinrankor och böljande fält med lavendel. På färgsidan bjuder därför säsongen också på en palett med matta nyanser av lila, blått och vitt – färger som är helande både för öga och sinne. Linne är ett särskilt populärt material under säsongen därför det understryker viljan att njuta av nuet och hylla det perfekta i det ofullkomliga. För vem vet? Kanske gömmer sig skönheten i de små oregelbundenheter som hör till linets natur.

Vi har låtit oss förföras av öppna vidder, vilda blommor och idyllisk lantstil – vi har med andra ord förälskat oss i franska sinnesintryck.

Välkommen till en värld av design – i vanlig Georg Jensen Damask-kvalitet. Precis som du kan förvänta dig.
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.