_Alt text

Nyhet

Special Edition

Vi upprepar förra årets succé och lanserar nu en limited edition-strandhandduk med matchande strandväska. Special Edition-handduken är tillverkad i 100 % bomullsfrotté och är perfekt för användning på stranden, vid poolen och på resan. Setet är vävt i ett begränsat antal.

Ikoniska ränder

Årets Special Edition-handduk har distinkta ränder inspirerade av de ikoniska ö-handdukarna som designades av Bent Georg Jensen 1991, där ränderna griper in i varandra i ett arkitektoniskt mönster. Både handduken och väskan har en vävd Georg Jensen Damask-logotyp som utmärkande detalj och finns i färgkombinationen Bright Blue och Glacier.
_Alt_text

Inspirationen

Bent Georg Jensen

Designern och textilingenjören Bent Georg Jensen skulle förra året ha fyllt 100 år. Han basade många år för Georg Jensen Damask och skapade en serie unika minimalistiska mönster som alla utgår från det gamla klassiska vävhantverket.

Mors-handduken som har inspirerat till den nya Special Edition-handduken ingick i en serie handdukar uppkallade efter danska öar. Varje design bestod av randmönster med en genomgående färgsättning som knöt samman de olika handdukarna.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text