Cecilie Ingdal om att skapa ett hem

För två år sedan flyttade Cecilie Ingdal från en lägenhet i innerstan till ett hus i lummiga Frederiksberg för att få välbehövlig luft, men också för att få plats att bjuda in familj och vänner. Som chefredaktör för Elle Denmark kräver hennes hektiska vardag ett hem som inspirerar till lugn och låter henne fokusera på det som är viktigt.


_Alt_text

När jag var barn höll mina föräldrar ofta middagsbjudningar. Jag minns tydligt att jag satt i köket och åt middag med mina syskon medan de vuxna festade. Jag tyckte om känslan av aktivitet och liv. Jag tyckte också om att sitta i mitt rum och lyssna på surret som kom från vardagsrummet på nedervåningen. Min mamma jobbade inte, så hon var alltid hemma hos oss. Hemmet luktade aldrig nybakat bröd, men det var varmt, tryggt och kärleksfullt – en fördomsfri miljö. Ibland var det stökigt och roligt. Det är på många sätt mitt barndomshem som jag försöker återskapa åt mig själv idag.
Jag gillar att ha gott om plats så att jag kan ha många gäster. Jag har många lätta och flexibla möbler som enkelt kan flyttas om jag känner för att fira min födelsedag kring ett långbord i vardagsrummet. Med det sagt vill jag också att mitt hem ska vara en plats där jag kan dra mig tillbaka ensam eller vara tillsammans med min dotter. Jag var aldrig ensam i mitt barndomshem så jag söker aktivt efter ensamhet och lugn. Det är nog därför jag har inrett med ljusa färger. En enkel färgpalett inger lugn. Jag dras till färgglada föremål med enkla silhuetter. Om en design är nyckfull köper jag den i vitt, för då får den en mer strömlinjeformad look.
Hemmet är min fristad. Mitt jobb är väldigt utåtriktat. Jag umgås med många människor hela dagarna och fattar beslut hela tiden. Den lugna miljön hemma hjälper mig att fokusera på nuet – från viktiga chefsbeslut på jobbet till livet i allmänhet. Jag gillar också ordning och reda, jag kan inte koncentrera mig om det är stökigt omkring mig. Mitt hem är fyllt med relativt enkla saker som inte distraherar mig. Jag kan bara vara och njuta av livet med min dotter och min pojkvän.

_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text
_Alt_text

Jag har arbetat med tryckta medier i 20 år och det är något med känseln som styr mitt val av material. Mina ägodelar har många olika strukturer som jag tycker väldigt mycket om att röra vid. Mitt behov av att känna på saker är helt grundläggande – speciellt i en värld där trycket är på tillbakagång och det digitala tar allt mer plats.
Precis som många andra föräldrar är det viktigt för mig att min dotter tycker om att läsa. Vi sitter ofta i fåtöljen tillsammans och läser en bok, eller så ligger vi på mattan och pratar. Det är viktigt för mig – och för henne också tror jag – att utveckla känslan för material.
Jag blir väldigt lätt kär i kläder och möbler. Jag skyller på mitt jobb som ständigt utsätter mig för det estetiska. Även om jag känner för att köpa något varannan minut så gör jag sällan impulsköp, för annars skulle jag köpa saker hela tiden. Jag investerar hellre i föremål av hög kvalitet. Kvalitet betyder mycket för mig och jag vill hellre ha färre saker eller vänta med att köpa tills jag har råd med det jag verkligen vill ha.

 

INSPIRATION

Shop the look