Välj språk
FINNSDOTTIR damaskduk North Atlantic
Håll musen över bilden för att zooma
FINNSDOTTIR damaskduk North Atlantic
FINNSDOTTIR damaskduk North Atlantic
FINNSDOTTIR damaskduk North Atlantic
FINNSDOTTIR damaskduk North Atlantic

FINNSDOTTIR damaskduk North Atlantic

SEK 2 050,00


   I lager
Kvantitet
Design: Thora Finnsdóttir

Den gröna FINNSDÓTTIR julduken i moderna linjer med stjärnan som stämningsskapande designelement. Duken har en fläckavvisande yta som är välkommen vid julens måltider, och är i sin essens så elegant att den snabbt blir ovärderlig på julbordet under jularna som komma skall.

Den klassiska duken lanseras i ett begränsat antal i färgen North Atlantic. Den underbara färgen med referenser till eukalyptus, granbarr och annat grönt under jultiden gör tillsammans med de fina stjärnorna FINNSDOTTIR julduken till ett raffinerat inslag i dukningen. Stilfull och elegant för julens stunder vid bordet med sin gröna nyans som är vacker tillsammans med julens färgskala, från traditionella julfärger till en modern och nedtonad nordisk jul.

Bakom designen står den dansk-isländska keramikern Thora Finnsdottir. Hennes keramiska universum och unika formgivning har blivit transformerat till vävningar i nära samarbete med Georg Jensen Damask. Duken har ett levande och lekande nätmönster, som blåser nytt liv i det universella stjärnmotivet som hör julen till.

Dessutom finns designen även som diskhandduk.Om damastduk med ytbehandling
  • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull. Produkten är efterbehandlad så den är skyddad mot fläckar och smuts.

  • Tvätta i 60°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

  • Vi rekommenderar att dukar får hänga och lufttorka eftersom det ger slätare resultat.

  • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

  • Dukar med ytbehandling kan användas under längre tid och torkas av med en trasa eftersom vätska läggar sig som pärlor på ytan. Ytbehandlingen försvinner med tvättarna men det bevaras till efter 10-15 tvättar.

  • Kan strykas, men inte varmare än 150°C (2 prickar)

  • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-25 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os