• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
FACET sängkläder White
Håll musen över bilden för att zooma
FACET sängkläder White
FACET sängkläder White

FACET sängkläder White

SEK 1 560,00   I lager
Kvantitet
Design Jette Nevers

Raffinerade sängkläder som ger klassiskt, lyxigt intryck. Facet-mönstrets rena geometriska former och regelbundenhet skapar en säregen frid och harmoni som tillsammans med den höga kvaliteten blir till ren njutning.

FACET designades under 1980-talet av textilkonstnären Jette Neves som står bakom flera geometriska textilmönster för Georg Jensen Damask. Med sin djupa kunskap om vävteknik har hon skapat en djärv design, där damastväven utnyttjas till att skapa ett elegant skuggspel i fasettmönstret.

Som studie i vitt pockar inte sängkläderna på någon speciell inredningsstil men det tillför renhet, elegans och diskret skönhet till sovrummet. Lakan från Georg Jensen Damask i solid canvasväv fulländar intrycket.

FACET-designen finns även för baby och junior i färgen White.  


Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.