• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
FACET baby- og juniorsänglinne Powder Blue
Håll musen över bilden för att zooma
FACET baby- og juniorsänglinne Powder Blue
FACET baby- og juniorsänglinne Powder Blue

FACET baby- og juniorsänglinne Powder Blue

SEK 680,00


   I lager
Kvantitet
Design Jette Nevers

Raffinerade sängkläder för baby och junior med ett klassiskt, lyxigt uttryck. Ren vardagslyx till de små. Fasettmönstrets enkla geometriska former och regelbundenhet skapar en speciell känsla av lugn och harmoni, och den egyptiska bomullen är mjuk och behaglig mot den ömtåliga huden.

FACET designades under 1980-talet av textilkonstnären Jette Neves, som står bakom flera geometriska textilmönster för Georg Jensen Damask. Med hennes inblick i vävteknik har hon skapat en djärv design, där damastväven utnyttjas till att skapa ett elegant skuggspel i fasettmönstret.

Den fantastiska färgen Powder Blue sveper in baby och junior i himlens färger. Mjuka och dämpade blå nyanser som tillför liv och en mild nordisk känsla till barnrummet. Ett baby- och juniorlakan från Georg Jensen Damask i en solid canvasväv fulländar intrycket.

FACET-designen finns även till vuxna.
Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.