• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
ENGESVIK by hand sängkläder  Jade Green
Håll musen över bilden för att zooma
ENGESVIK by hand sängkläder  Jade Green
ENGESVIK by hand sängkläder  Jade Green

ENGESVIK by hand sängkläder Jade Green

SEK 1 560,00   I lager
Kvantitet
Design Andreas Engesvik

Klassiska sängkläder med en lyxig känsla och en personlig prägel. Den eleganta handritade designen gör ENGESVIK by hand till unika sängkläder i damast, där hantverket är det bärande elementet.  

Bakom designen står den norska designern Andreas Engesvik. Det handritade mönstret hyllar tanken om det enkla livet och är skapat i nära samarbete med Georg Jensen Damask. Linjerna har vävts in i sängkläderna med en tråd, som är aningen ljusare än den jadegröna bakgrundsfärgen, och själva vävningen blir komplicerat när det ojämna trycket från en blyertspenna ska efterliknad i väven.  Resultatet är ett mönster med en grafisk lätthet och inneboende mänsklighet.

I färgen Jade Green får sängkläderna ett harmoniskt uttryck, där flera gröna nyanser möts i den handritade designen och bjuder in naturens färgen in till sovrummets helgd. Ett lakan från Georg Jensen Damask i en solid kanvasväv fulländar intrycket.
Visa mer
Visa mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.