• 60 dagars bytesrätt
 • Fri retur
 • Skickar dagligen
 • 257 års stolta traditioner
 • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
ENGESVIK BY HAND damastduk Blue Abyss
Håll musen över bilden för att zooma
ENGESVIK BY HAND damastduk Blue Abyss
ENGESVIK BY HAND damastduk Blue Abyss
ENGESVIK BY HAND damastduk Blue Abyss
ENGESVIK BY HAND damastduk Blue Abyss

ENGESVIK BY HAND damastduk Blue Abyss

SEK 1 680,00


   I lager
Kvantitet
Design Andreas Engesvik

Eleganta handritade linjer gör ENGESVIK by hand till en unik damastduk som är ett tydligt exempel på hantverket.

Bakom designen står den norska designern Andreas Engesvik. Det handritade mönstret på duken hyllar tanken om det enkla livet och är skapat i nära samarbete med Georg Jensen Damask. Linjerna har vävts in i duken med en tråd, som är aningen ljusare än den blå bakgrundsfärgen, och själva vävningen blir komplicerad när det ojämna trycket från en blyertspenna ska efterliknas i väven. Resultatet är ett mönster med grafisk lätthet och inneboende mänsklighet.

Färgen Blue Abyss ger damastduken ett exklusivt och dramatiskt uttryck när ädelt hantverk och unika linjer sammanförs i nobla mörkblå färgtoner. Tygservetter i kontrastfärg lyfter fram det personliga intrycket.

ENGESVIK by hand-designen finns även som bordlöpare och bordstabletter.Om damastduk med ytbehandling
 • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull. Produkten är efterbehandlad så den är skyddad mot fläckar och smuts.

 • Tvätta i 60°C.

Goda råd
 • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

 • Vi rekommenderar att dukar får hänga och lufttorka eftersom det ger slätare resultat.

 • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

 • Dukar med ytbehandling kan användas under längre tid och torkas av med en trasa eftersom vätska läggar sig som pärlor på ytan. Ytbehandlingen försvinner med tvättarna men det bevaras till efter 10-15 tvättar.

 • Kan strykas, men inte varmare än 150°C (2 prickar)

 • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-25 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.

Visa mer
Visa mindre
Se även
ENGESVIK damastduk Winter Grey
ENGESVIK damastduk Winter Grey Förut SEK 1 680,00
SEK 1 008,00
Info/köp
DAMAWASH
DAMAWASH SEK 170,00
Info/köp
Vi rekommenderar
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.

KUNDESERVICE

Har du spørgsmål, kan du kontakte os