En lyxig stil i sovrummet

Foto: Zeynep Catalkaya
Foto: Zeynep Catalkaya
<center>Foto: Zeynep Catalkaya
Foto: Zeynep Catalkaya

Följ med hem till Zeynep Catalkaya

Zeynep Catalkaya är kvinnan bakom den tyska Instagramprofilen @Zeynepshome. Där låter hon oss kika in i sitt imponerande hem som utstrålar lyx och elegans. Stilen är mysig med mjuka former och vackra detaljer som ger ett elegant och personligt intryck. När Zeynep delar bilder på sin Instagram är det ofta på det fantastiska sovrummet som är inrett i nordiskt inspirerade nyanser. Sängen är mysig och stylad med flera lager fluffiga kuddar och sängkläder och resten av sovrumsinredningen går i noggrant avvägda toner som skapar en behaglig harmoni.

Läs om Zeyneps tankar kring hur man skapar ett bra sovrum och få tre tips för inredningen därhemma.  

Se Zeyneps Instagramkonto här.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil i allmänhet?

Min inredningsstil är modern, chic och skandinavisk.

Hur skulle du beskriva ditt sovrum? varför har du valt att inreda på det här sättet?

Jag skulle beskriva mitt sovrum som en ombonad och behaglig plats. Det är mysigt och mjukt med en väggfärg som harmonierar med sovrumsmöblerna.

På så sätt ser sett litet sovrum större och mindre stökigt ut och för att det ska ge ett större intryck placerar man ut accessoarer och ljuskällor på ett genomtänkt sätt.
Foto: Zeynep Catalkaya
Foto: Zeynep Catalkaya

Vad är ett trevligt sovrum för dig?

Ett bra sovrum kännetecknas av harmoniska färger i mjuka, avkopplande toner och rummet måste förses med mörkläggande persienner eller gardiner så att man kan få en riktigt god natts sömn.
Foto: Zeynep Catalkaya
Foto: Zeynep Catalkaya

Vad är viktigt för dig  när du väljer sängkläder

Materialval och kvalitet  är väldigt viktigt: jag föredrar bomull och är flexibel när det gäller färger så länge de harmonierar med möblerna.
Foto: Zeynep Catalkaya
Foto: Zeynep Catalkaya

Vilka är dina tre viktigaste inredningstips, och skulle du vilja dela med dig av dem?

Tips 1: Använd inte mer än tre färger i ett rum om du vill skapa en avkopplande atmosfär.

Tips 2: Ljus! Jag rekommenderar indirekt belysning utom i arbetsrummet. Ljuset påverkar vårt humör och välplacerade ljuskällor kan effektivt förändra ett rum.

Tips 3: Generellt bör man lägga lite mer pengar på sin inredning så att man kan njuta av den längre. Den hållbarheten är också mer miljövänlig.