• 100 dagars returrätt
  • Fri retur
  • Skickar dagligen
  • 257 års stolta traditioner
  • Fri frakt vid kôp ôver 600 SEK
Välj språk
PÅSKDUKEN Lemon Curd
Håll musen över bilden för att zooma
PÅSKDUKEN Lemon Curd
PÅSKDUKEN Lemon Curd
PÅSKDUKEN Lemon Curd
PÅSKDUKEN Lemon Curd

PÅSKDUKEN Lemon Curd

SEK 1 720,00


   I lager
Kvantitet
Design Bodil Bødtker-Næss

Arbetet med PÅSKDUKEN startades 1978 och designen är fortfarande ett klassiskt vårtecken med sina stiliserade kycklingar och ägg, vilka hör högtiden till. Duken har återlanserats i en mild gul nyans som inte enbart speglar nutiden utan räcker långt in i framtiden.

Motivet designades av Bodil Bødtker-Næss, som fanns i den inre kretsen av textilkonstnärer runt Georg Jensen Damask på 1970-talet, och som står bakom det klassiska motivet med julhjärtan och som är en signaturdesign i damastkollektionen. Det snygga påskmotivet har, tack vare sin grafiska enkelhet, samma tidlösa elegans.

Med sin raffinerade gula färg skapar PÅSKDUKEN inte bara den perfekta bakgrunden för påsklunchens pynt och traditioner och samlar generationer runt bordet. Den blir en tradition i sig själv också, och det är en glädje att plocka fram den under påsken år efter år. Matchande tygservetter fulländar dukningen.

Påskdesignen finns även som bordslöpare, bordstabletter och kökshanddukar.


Visa mer
Visa mindre
Se även
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask är en kulturbärare av både dansk designtradition och hantverkshistoria. Vår historia bygger på stolta vävtraditioner sedan 1756 men det har funnits vävare i familjen bakom Georg Jensen Damask ända sedan 1500-talet. Både då och nu baseras textilierna på klassisk design, med fokus på funktionalitet och kvalitet.  

Genom åren har vi samarbetat med några av de mest erkända vävarna, designerna och arkitekterna som Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard och Nanna Ditzel. Dessutom har vi utfört åtskilliga projekt med kungahuset och kan med stolthet kalla oss för Kunglig Hovleverantör.